Hoppa till huvudinnehåll

14 straffar krävdes – Klopp och Liverpool till Wembley

Jürgen Klopp omfamnar Roberto Firmino efter straffdramat som förde Liverpool till ligacupfinal.
Jürgen Klopp omfamnar Roberto Firmino efter straffdramat som förde Liverpool till ligacupfinal. Jürgen Klopp omfamnar Roberto Firmino efter straffdramat som förde Liverpool till ligacupfinal. Bild: AFP / Lehtikuva Jürgen Klopp,Liverpool FC

Liverpool hade slut på straffskyttar och skickade fram Joe Allen för att ta hand om strafftävlingens 14:e straff. Allen satte bollen i nät och sköt Liverpool till ligacupfinal.

Bara tre månader efter att Jürgen Klopp tog över som tränare för Liverpool har han fört sitt lag till en cupfinal på Wembley.

Men det satt mycket hårt åt.

Liverpool förlorade hemmamötet i semifinalen mot Stoke med 0–1. Totalsiffrorna 1–1 betydde en förlängning som blev mållös, och en straffläggning fick avgöra vem som tog sig till ligacupfinal.

Straffläggningen blev lång. Stokes Peter Crouch och Liverpools Emre Can hade redan missat när det blev dags för den sjunde omgången.

Stokespelaren Marc Muniesas straff räddades av Liverpoolmålvakten Simon Mignolet, och när Joe Allen lyckades bättre hade Liverpool vunnit straffläggningen med 6–5 och tagit sig till finalen som spelas i London den 28 februari.

"Wembley är ett coolt ställe"

Segern var Liverpools elfte på klubbens tretton senaste straffläggningar.

– Wembley är ett coolt ställe att spela fotboll på. Men vi åker dit för att vinna, att förlora är inte roligt, sade Klopp till BBC.

Den tyska tränaren vet vad han talar om. I Champions League-finalen 2013 förlorade Klopps Borussia Dortmund med 1–2 mot Bayern München i en match som spelades på just Wembley.

I final ställs Liverpool mot grannen Everton eller Manchester City. De möts i kväll i sitt returmöte efter att Everton vunnit det första mötet på hemmaplan med 2–1.