Hoppa till huvudinnehåll

Mångkulturellt arbete ger kulturpris i Jakobstad

Nada-Nords glada försäljningspersonal vid loppiset i Jakobstad (föreningens ordförande, Gunilla Luther-Lindqvist i mitten)
Arkivbild: Nada-Nords glada försäljningspersonal vid loppiset i Jakobstad (föreningens ordförande, Gunilla Luther-Lindqvist i mitten) Nada-Nords glada försäljningspersonal vid loppiset i Jakobstad (föreningens ordförande, Gunilla Luther-Lindqvist i mitten) Bild: Yle/ Kjell Vikman gunilla luther-lindqvist

Kulturpriset 2016 i Jakobstad går till föreningen Nada-Nord. Bildningsnämndens kultursektion säger i prismotiveringen att föreningen bedriver en viktig verksamhet i den egna hemtrakten men också i världen, ett arbete som berör alla.

Nada-Nord hjälper flyktingar som saknar mat, kläder och tak över huvudet. Föreningen verkar också för att återförena splittrade familjer. Under hösten har Nada-Nord hjälpt syriska flyktingar som kommit i båtar till Grekland

Kulturpriset delas ut i Jakobstad i samband med Runebergsveckan.

- Alla blev väldigt glada i föreningen när de fick höra om kulturpriset, det är en så trevlig stämning i föreningen, säger ordföranden Gunilla Luther-Lindqvist.

Nada-Nord har köpt en snabbgående gummibåt

Nada -Nord medlemmar kommer att åka ner till ön Lesbos i Grekland den 5 februari och bistå med hjälp till de flyktingar som anländer till ön från Turkiet. Föreningen har köpt en snabbgående ambulansbåt i gummi tillsammans med en tysk läkare. Läkaren står för besättningen och Nada-Nord har betalt stora delar av båten, dessutom har två defibrillatorer inköpts och medicintält som finns på plats på Lesbos.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten