Hoppa till huvudinnehåll

Mångkulturellt arbete ger kulturpris i Jakobstad

Nada-Nords glada försäljningspersonal vid loppiset i Jakobstad (föreningens ordförande, Gunilla Luther-Lindqvist i mitten)
Arkivbild: Nada-Nords glada försäljningspersonal vid loppiset i Jakobstad (föreningens ordförande, Gunilla Luther-Lindqvist i mitten) Nada-Nords glada försäljningspersonal vid loppiset i Jakobstad (föreningens ordförande, Gunilla Luther-Lindqvist i mitten) Bild: Yle/ Kjell Vikman gunilla luther-lindqvist

Kulturpriset 2016 i Jakobstad går till föreningen Nada-Nord. Bildningsnämndens kultursektion säger i prismotiveringen att föreningen bedriver en viktig verksamhet i den egna hemtrakten men också i världen, ett arbete som berör alla.

Nada-Nord hjälper flyktingar som saknar mat, kläder och tak över huvudet. Föreningen verkar också för att återförena splittrade familjer. Under hösten har Nada-Nord hjälpt syriska flyktingar som kommit i båtar till Grekland

Kulturpriset delas ut i Jakobstad i samband med Runebergsveckan.

- Alla blev väldigt glada i föreningen när de fick höra om kulturpriset, det är en så trevlig stämning i föreningen, säger ordföranden Gunilla Luther-Lindqvist.

Nada-Nord har köpt en snabbgående gummibåt

Nada -Nord medlemmar kommer att åka ner till ön Lesbos i Grekland den 5 februari och bistå med hjälp till de flyktingar som anländer till ön från Turkiet. Föreningen har köpt en snabbgående ambulansbåt i gummi tillsammans med en tysk läkare. Läkaren står för besättningen och Nada-Nord har betalt stora delar av båten, dessutom har två defibrillatorer inköpts och medicintält som finns på plats på Lesbos.

Läs också

Österbotten

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Nyligen publicerat - Österbotten