Hoppa till huvudinnehåll

Utmanar legender: Norrman kan slå Stenmark, Tomba och Girardelli

Henrik Kristoffersen tog säsongens sjätte slalomseger när han vann i Schladming.
Henrik Kristoffersen tog säsongens sjätte slalomseger när han vann i Schladming. Henrik Kristoffersen tog säsongens sjätte slalomseger när han vann i Schladming. Bild: EPA Henrik Kristoffersen

Henrik Kristoffersen var etta i Schladmings kvällsslalom, norrmannens sjätte seger den här säsongen. Nu siktar han på nytt alpinrekord. Ingen åkare har vunnit fler än sju.

Svensken Ingemar Stenmark, italienaren Alberto Tomba och Marc Girardelli som tävlade för Luxemburg. Där stjärntrion som vunnit sju världscuptävlingar i slalom under en säsong.

Henrik Kristoffersen har redan nu sex segrar i vinter. Han har aldrig varit sämre än tvåa i slalom den här säsongen.

Och det återstår fortfarande tre tävlingar. Upplagt för nytt rekord.

Imponerande, inte minst med tanke på att Kristoffersen bara är 21 år gammal.

Ny mäktig upphämtning

I Schladming stod Kristoffersen för en ny mäktig upphämtning. Inför den andra åket låg han över en sekund från täten, men vann ändå.

– Jag har ingen riktig koll på vad som hände. För att vara helt ärlig kändes det som ett av de bästa åk jag gjort, sade Kristoffersen till NRK.

Norrmannen vann närmast före österrikaren Marcel Hirscher. Tysken Felix Neureuther ledde efter det första åket med körde ur i det andra.

Slalomherrarna åker nästa gång i världscupen i Yuzawa Naeba i Japan den 14 februari. Den 6 mars tävlas det i Kranjska Gora och världscupfinalen avgörs i St. Moritz den 20 mars.