Hoppa till huvudinnehåll

HS: 16 polisstationer hotas av nedläggning

Polisen i Hangö
Polisen i Hangö Polisen i Hangö Bild: Yle/Petra Thilman hangö polisen

Polisstationer i 16 kommuner hotar att stängas, bland dem också polisstationen i Hangö och S:t Karins, rapporterar Helsingin Sanomat.

Polisstyrelsen har på uppdrag av Inrikesministeriet sammanställt en lista över polisstationer som ska läggas ned. Ministeriet väntas till stor del godkänna förslagen i rapporten som presenteras för inrikesminister Petteri Orpo eventuellt redan den här veckan.

Enligt Helsingin Sanomat ska de poliser som jobbar på de berörda polisstationerna omplaceras.

Polischefen vid Västra Nylands polisinrättning Jari Liukku sade i december att polisstationen i Hangö inte kommer att behålla statusen av en polisstation utan blir ett servicekontor, och att utredarna flyttar till polishuset i Ekenäs.

De orter som finns på nedläggningslistan är Eura, Hangö, Haukipudas, Vittis, Ilomants, Juva, S:t Karins, Lempäälä, Limingo, Mäntsälä, Mänttä-Vilppula, Mäntyharju, Outokumpu, Parikkala, Siilinjärvi och Ylöjärvi.

Läs också