Hoppa till huvudinnehåll

Olönsam vintermarknad byts ut mot vårmarknad i Kristinestad

Kyndelsmässomarknad i Kristinestad
Arkivbild från Kyndelsmässomarknaden i Kristinestad 2014. Kyndelsmässomarknad i Kristinestad Bild: YLE/Ann-Sofie Långvik kyndelsmässomarknad

Den mångåriga traditionen med att ordna vintermarknad i Kristinestad vid Kyndelsmässoafton på lördag får ingen fortsättning i år. I stället ska en vårmarknad ordnas i början på april.

I flera år har man i Kristinestad funderat på ifall det lönar sig att ordna en vintermarknad, då kostnaderna är de samma som för den betydligt större sommarmarknaden.

- I fjol fattades sedan beslutet att prova hur det känns att ordna en vårmarknad i stället, säger turistinformatören och före detta marknadskoordinatorn Helena Kari.

- Marknaden har blivit mindre och mindre för varje år. Vi har haft mindre folk samt försäljare och vädret har inte heller varit det bästa.

Nu ska man i stället ordna en vårmarknad den 1-2 april då vädret förhoppningsvis vädret är bättre vilket även lockar mer folk.

Förra året skrev Kristinestads näringslivscentral ett samarbetsavtal med Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus, som i år kommer att sköta om arrangemanget på vårmarknaden.