Hoppa till huvudinnehåll

Reuters: Egyptisk mekaniker misstänks för terrorattacken mot ryskt plan

Vrakdel från det ryska flygplanet på Sinaihalvön den 2 november 2015.
224 människor omkom i flygkraschen i oktober Vrakdel från det ryska flygplanet på Sinaihalvön den 2 november 2015. Bild: EPA/MAXIM GRIGORIEV / RUSSIAN EMERGENCY MINISTRY / HANDOUT kogalymavia

En egyptisk flygmekaniker har gripits misstänkt för att ha placerat en bomb på det ryska passagerarplan som kraschade på Sinaihalvön i oktober. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters som hänvisar till anonyma källor.

Egypten har hittills sagt att man inte har hittat några bevis för en terrorattack. Och det egyptiska inrikesministeriet tillbakavisar uppgifterna om mekanikern.

Men Reuters säger sig ha fått information från flera källor om att mekanikern misstänks ha placerat en väska med en bomb i planet.

Mekanikerns kusin, som är medlem i terroristorganisationen Islamiska Staten, ska ha levererat bomben till mekanikern och gett honom order om att placera den i planet.

Enligt Reuters har också två flygplatspoliser och en bagagearbetare på flygplatsen i Sharm el-Sheikh gripits, misstänkta för att ha hjälpt mekanikern.

Det ryska passagerarplanet kraschade i oktober på Sinaihalvön och alla 224 människor ombord omkom. IS har sagt att gruppen låg bakom kraschen.

Om misstankarna om en terrorattack stärks kan de anhöriga till offren få rätt till ersättning.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes