Hoppa till huvudinnehåll

Sekunddrama i derbymatch – avgjorde då slutsummern ljöd

Det var jämnt så det förslår i derbyt mellan HIFK och Dicken. Hemmalaget HIFK ledde med uddamålet efter en halvlek, men Dicken vände och vann med minsta möjliga marginal.

Helsingforslagen följdes åt så gott som hela matchen, och i halvtid ledde HIFK med 18-17. I andra halvlek fortsatte lagen att följas åt och hade turvist ledningen.

Vid ställningen 31-31, och med sekunden kvar på klockan steg Dickens Thomas Hollfast fram och satte segermålet, så gott som samtidigt som slutsummern ljöd.

– Båda lagen spelade bra, men jag tyckte vi var bättre. Vi fick bort deras snabba spel. Det är synd att domarna avgör matchen i slutet. Vi fick några onödiga utvisningar som vi inte var värda att få, säger HIFK:s Richard Ahlgren till Yle Sporten.

Dickens profil Benny Broman var inte heller nöjd med lagets insats i matchen.

– Egentligen var det en ganska dålig match, säkert rolig att titta på, men inte så rolig att spela. Vi spelar för att få vårt spel i skick, i dag gjorde vi inga framsteg.

Tre ytterst jämna ligamatcher, Cocks dominerade

Även i lördagens andra ligamatcher var det två jämna matchpar.

Det västnyländska derbyt mellan Sjundeå IF och BK-46 slutade 28-28, efter att BK:s Alex Lignell fixat ett poäng till gästerna med sitt mål, även det i sista matchsekunden.

Nämnvärt är också att Oliver Helander gjorde åtta mål i Sjundeåtröjan mot sin fostrarförening BK-46. Med det var Helander bästa målskytt i hemmalaget. I BK-46 var Timmy Thor bästa målskytt med åtta fullträffar.

HC West tog sin fjärde raka seger då laget besegrade Vandalaget Atlas med 25-24.

ÅIFK:s dystra svit fortsätter

Som kontrast till alla jämna matcher stod Cocks å sin sida för en rejäl överkörning när ÅIFK gästade Riihimäki. 23-10 i halvtid blev 44-22 efter 60 minuter.

Teemu Tamminen i Cocks hann med 14 mål, medan Nico Rönnberg stod för nio mål i matchen.

Resultat:

HIFK - Dicken
31-32 (18-17)

Sjundeå IF - BK-46
28-28 (16-15)

HC West - Atlas
25-24 (15-15)

Cocks - ÅIFK
44 - 22 (23-10)