Hoppa till huvudinnehåll

Jalasto: Någon måste ta Schüllers roll

Teemu Pukki, Joel Pohjanpalo, Ville Jalasto, Rumänien-Finland, 8.10.2015.
Ville Jalasto i den finska landslagströjan. Teemu Pukki, Joel Pohjanpalo, Ville Jalasto, Rumänien-Finland, 8.10.2015. Bild: EPA / All Over Press ville jalasto

Försvararen Ville Jalasto kom till HJK från norska Stabaek inför den här säsongen. Han ser positivt på säsongen som kommer och hoppas att unga spelare kliver fram.

På söndagen vann hans HJK över IFK Mariehamn med 1-0 i ligacupen. Målet gjordes av Taye Taiwo på straff.

- Det är alltid fint att vinna och det var en okej match av oss. Det ser ganska bra ut inom laget. Vi har ett par spelare skadade som snart kommer tillbaka och så får vi se hur det blir, säger Jalasto till Yle Sporten.

Sen förra säsongen har Helsingforsklubben tappat två av sina mest tongivande spelare till svenska BK Häcken. Både mittfältaren Rasmus Schüller och yttern Demba Savage gick dit. Enligt Jalasto är Schüllers skor svåra att fylla.

- De var viktiga spelare ifjol. Speciellt Schüller var viktig på mittfältet, så det är någon som måste ta den rollen i år. Vi har många unga spelare som har chansen nu. Det blir intressant att se vem som tar den.

"Det blir inte lätt"

Jalasto lämnade finska ligan och Esbolaget Honka för åtta år sen. Han är osäker på vilken nivå den håller idag jämfört med då.

- Det är svårt att säga. Åtminstone idag såg det ganska bra ut. Det blir inte lätt för mig i ligan, säger han.

Han påpekar också att han är beredd att vara en ledare i laget på ett helt annat sätt än då han lämnade Finland som 22-åring.

Nyförvärvet förutspår en tuff kamp med SJK i toppen och säger att HJK måste vara mycket bättre på fasta situationer i år.