Hoppa till huvudinnehåll

John Terry lämnar Chelsea – kontraktet förnyas inte

John Terry, Cheslea
John Terry. John Terry, Cheslea Bild: EPA/KerimOkten/AllOverPress terry

Chelseakaptenen John Terry spelar just nu sin sista säsongen i Premier League-klubben. Det meddelade han efter söndagens FA Cup-match mot MK Dons.

Terrys kontrakt kommer inte att förnyas. 35-åringen kommer inte att gå till någon annan engelsk klubb, men vill fortsätta spela.

- Det kommer inte att bli ett sagoslut. Jag kommer inte att gå i pension hos Chelsea. Det kommer att bli någon annanstans och det tog några dagar för mig att komma över det, säger Terry enligt tidningen The Mirror.

- Jag visste det redan före Arsenalmatchen och mina prestationer kommer inte att förändras. Jag vill ge allt och sluta på topp, fortsätter ikonen.

Terry kom till Chelsea som junior år 1995 och har spelat i A-laget sen 1998. Han har gjort knappa 700 matcher för klubben och vunnit fyra Premier League-titlar och en Champions League-titel.

- Klubben kommer att fortsätta som förr. Ingen spelare är någonsin större än klubben. Idealet hade varit att stanna, men klubben rör sig i en annan riktning. De kommer att värva en eller två grymma mittbackar, säger Terry.