Hoppa till huvudinnehåll

Minken bäst av FSS-föreningarna – "Någon ordning måste det ju vara"

Matias Strandvall, FM Imatra, januari 2016.
Matias Strandvall. Matias Strandvall, FM Imatra, januari 2016. Bild: Lehtikuva Matias Strandvall,strandvall

IF Minkens Christoffer Lindvall hade en dålig dag då herrstafetten avgjordes på skid-FM i Imatra. Då räckte inte Nykarlebyföreningen till medalj.

IF Minken slutade sexa i stafetten över 4 x 10 kilometer. Men då Christoffer Lindvall tog över från Toni Ketelä efter den första sträckan ledde de tävlingen. Men det ville sig inte för Lindvall.

- Det kändes bra i början, men sen stumnade jag bort totalt. Efter första varvet märkte jag att det inte gick som jag ville. Antagligen startade jag för hårt, säger Lindvall till Yle Sporten.

- Det är tungt då det känns som man förstör för hela laget.

Lindvall var tjugonde snabbast på sin sträcka och han gav över till Patrick Kronberg. Han hade en bra dag och var nia på sin sträcka. Enligt honom var en sjätteplats helt hyfsat.

- Det är ganska okej. Det är ofta någon i laget som inte har den bästa dagen och det kan man inte göra något åt, säger han.

Ankarsträckan genomfördes av en Matias Strandvall i form och han gick ut med Imatran Urheilijats Lari Lehtonen och Vantaan Hiihtoseuras Matti Heikkinen.

Dem klarade du inte av?

- Nej, jag visste redan då jag gick ut att det skulle bli tufft. Jag drog mitt eget tempo första varvet och frågade av killarna om de inte är intresserade av att ta brons då jag tyckte att vi körde så sakta. Någon från publiken ropade åt Matti att åka om, men han svarade bara "Inte ännu". Sen var det Lehtonens nerver som sprack och han drog upp tempo. Då visste jag att vi måste jaga ikapp knappa trettio sekunder och sen ska jag slå Matti Heikkinen på en tia. Då var det bara att hålla placeringarna och visa vem som är Vasas bästa skidåkare genom att slå Joni Mäki i spurten, säger Strandvall till Yle Sporten.

Vad har du att säga om laginsatsen som helhet?

- Stafett är stafett. Det är som pojkarna säger, det krävs att alla lyckas. Men vi har ett medaljlag då alla lyckas.

I något skede under stafetten spekulerade experten Glenn Lindholm om IF Femman kunde bli bästa FSS-förening?

- Nej, någon ordning måste vi ju se till att det är bland FSS-föreningarna också.