Hoppa till huvudinnehåll

Bara i USA: slagskämpen valdes till MVP – se video!

John Scott valdes till MVP i All Starmatchen.
John Scott valdes till MVP i All Starmatchen. John Scott valdes till MVP i All Starmatchen. Bild: AFP / Lehtikuva John Scott (Ice Hockey),NHL

Först slogs hockeyvärlden med häpnad när den okände slagsbulten John Scott valdes till NHL:s årliga All Starmatch, dessutom som kapten för Stillahavsteamet. Men det var inte allt: i själva matchen valdes han till matchens bästa spelare. Se videon via denna länk!

John Scott: till vardags inte ens i NHL, utan i farmligan AHL. I NHL har 33-åringen närmast använt händerna till att slåss. På 285 grundseriematcher i NHL har han noterats för poängen 5+6=11 samt fått 542 utvisningsminuter. I playoffs är hans motsvarande saldo fyra matcher, noll poäng och 22 utvisningsminuter.En lyckad twitterkampanj gjorde däremot att han röstades in av fansen till All Starmatchen, och dessutom som kapten för Stillahavsteamet.

I veckoslutets All Starmatch fortsatte "The American Dream" när han röstades till MVP, matchens viktigaste spelare. Förutom titeln vann Scott en bil. John Scotts lag vann dessutom All Starmatchen vilket gav ett nätt, litet klirr i kassan på 90 000 dollar till varje spelare i laget.

För de flesta i laget – spelare som Joe Pavelski, Daniel Sedin och Corey Perry – är 90 000 dollar, "pea nuts", som man brukar säga, men för Scott är summan betydligt större i och med att han inte åtminstone tills vidare kommit i närheten av storstjärnornas löner.

I årets All Starmatch spelades egentligen tre små matcher mellan de fyra divisionerna:

Team Metropolitan – Team Atlantic: 3-4
Team Pacific – Team Central: 9-6

Final:

Team Pacific – Team Atlantic: 1-0

Två finländare spelade i All Starmatchen: Pekka Rinne för Team Central och Leo Komarov för Team Atlantic.

Det vinnande Team Pacific, Stillahavsteamet:

Taylor Hall
Mark Giordano
Joe Pavelski
Drew Doughty
Corey Perry
Johnny Gaudreau
Daniel Sedin
John Scott
Brent Burns

Hoppa över Twitterpostning


Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport