Hoppa till huvudinnehåll

Fraktfartyg driver mot den franska kusten

Ett övergivet fraktfartyg med slagsida driver mot den franska kusten. Franska myndigheter meddelade i går att de gör ett sista försök att hindra fartyget Modern Express från en grundstötning vid den franska atlantkusten.

Fartyget som är registrerat i Panama fick oväntat en kraftig slagsida på 40 till 50 grader och har inte gått att räta upp. Nu riskerar fartyget att gå på grund någonstans mellan franska Biarritz och La Rochelle.

I tisdags evakuerades de 22 besättningsmedlemmarna med helikopter från det 164 meter långa fartyget. Fartyget är lastat med timmer, maskiner och 300 ton bränsle.

En specialräddningsgrupp från Nederländerna har arbetat med fartyget sedan fredagen. De lyckades fästa en bogseringslina i fartyget, men den brast på grund av den hårda sjögången. I dag ska man göra ett nytt försök att förhindra att fartyget går på grund på den franska Atlantkusten.

Om dagens försök misslyckas kommer fartyget att träffa den franska kusten natten mellan måndag och tisdag.