Hoppa till huvudinnehåll

Jalonen: Puljujärvi kan fortfarande platsa i VM-truppen

Jesse Puljujärvi, Kärpät.
Jesse Puljujärvi får vänta på sin tur att debutera i A-landslaget. Jesse Puljujärvi, Kärpät. Bild: Str / Lehtikuva Jesse Puljujärvi,ishockey,Oulun Kärpät

Enligt Lejonlotsen Kari Jalonen är Jesse Puljujärvi inte ute ur VM-spekulationerna även om han inte är med i landskamperna mot Sverige.

Tapparas Patrik Laine och Kärpäts Sebastian Aho får debutera i herrlandslaget men det får inte den tredje länken i superkedjan från U20-VM, Jesse Puljujärvi från Kärpät.

- Vi vill inte orsaka påfrestningar för ligalagen med våra val av spelare. Därför gjorde vi så att vi valde högst två spelare per ligalag. Därför är Puljujärvi inte är med nu, men det betyder inte att han är utesluten med tanke på VM, säger Jalonen.

Förutom Sebastian Aho plockades Mika Niemi med från Kärpät den här gången. Att plocka med Sebastian Aho och Patrik Laine är lätt att motivera enligt Jalonen.

- Deras prestationer var strålande under VM och när de återvände till ligan har de avgjort matcher för sina klubblag.

- Aho och Laine var värda sina platser nu. Om två veckor är vi mycket klokare. Då vet vi hur de klarar sig på den här nivån, säger Jalonen.

Finland möter Sverige den 11.2 och 13.2. Hela truppen hittar du här.