Hoppa till huvudinnehåll

Var försiktig i trafiken i morgon!

Väg betäckt med snö och is
Väg betäckt med snö och is Bild: Yle dåligt väglag

Ett snöfallsområde väntas i natt dra in över södra Finland och meteorologen varnar för mycket dåligt väglag i Nyland, Egentliga Finland och Kymmenedalen. Också på andra håll i södra och mellersta Finland kan det bli besvärligt att köra i morgon bitti.

- Snöfallet är som kraftigast alldeles i sydligaste Finland just under morgonrusningen, säger Yles meteorolog Pauliina Kuokka.

Under tisdagen väntas det snöa mellan 5 och 10 centimeter. Senare omvandlas snön till snöblandat regn och på dagen till regn. Väglaget väntas vara dåligt hela dagen.

Som det nu ser ut kommer nederbörd också på onsdagen, men det är oklart hur stora mängder. Meteorologiska institutet tror att det också på onsdag kan komma upp till tio centimeter snö och i så fall kan väglaget kan vara dåligt också på onsdag.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes