Hoppa till huvudinnehåll

Karmi och Lindholm går skilda vägar

Max Lindholm och Olesia Karmi går skilda vägar. Här i elden vid VM 2013.
Max Lindholm och Olesia Karmi går skilda vägar. Här i elden vid VM 2013. Max Lindholm och Olesia Karmi går skilda vägar. Här i elden vid VM 2013. Bild: EPA/JeffKowalsky/AllOverPress Max Lindholm,Olesia Karmi,isdans

Det är slutdansat för isdansparet Olesia Karmi och Max Lindholm. Som duon vann Karmi och Lindholm två FM-guld och kom att representera Finland på både EM- och VM-nivå.

Hoppa över Twitterpostning

Initiativet till uppbrottet kom från Lindholm, med hänvisning till personliga skäl, uppger konståkningsförbundet i sitt pressmeddelande.

Paret har tränar i Detroit i USA under sommaren och hösten, och enligt Yle Sportens konståkningsexpert Marianne Nyman kan orsaken till uppbrottet ligga på andra sidan Atlanten.

– Det är tänkbart att tränandet i USA inte motsvarat förväntningarna. Det är en stor ekonomiskt satsning att träna under Marina Zueva, förklarar Nyman.

Tillsammans vann Karmi (23) och Lindholm (25) två FM-guld och fick chansen att representera Finland vid två EM och ett VM.

Vid VM 2013 placerade sig paret på 22:a plats, bägge EM-framträdandena slutade i en 19:e plats.

Vid FM i St. Michel i år slutade paret tvåa bakom Cecilia Törn och Jussiville Partanen.

Enligt Marianne Nyman finns det fortsättningsvis goda möjligheter för både Karmi och Lindholm att hävda sig i isdansen.

– Absolut finns det hopp ännu. Potentiella flickor finns det flera av, pojkar kanske lite färre, men visst kan de ännu satsa på grenen, menar Nyman.

Vårens höjdpunkt i konståkningskalendern är VM-tävlingarna i Boston där Törn och Partanen lär representera Finland efter en lyckad EM-resa.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport