Hoppa till huvudinnehåll

MØ och Macklemore & Ryan Lewis stärker Ruisrock

publikbild från rockfestivalen Ruisrock
Ruisrock med sitt utbud av internationella och inhemska gäster har lockat storpublik många år i rad. publikbild från rockfestivalen Ruisrock Bild: Ruisrock ruisrock

Ruisrock stärker årets festival med danska, brittiska och amerikanska artister. Hittills har man bokat 32 inhemska och internationella artister.

Ruisrock meddelade på tisdagen om 32 nya internationella och inhemska artister som stiger upp på scenen under sommarens festival i början av juli.

Det amerikanska rap och producentparet Macklemore & Ryan Lewis är en av dem som gästar årets upplaga av Ruisrock. Duon håller som bäst på och färdigställer sitt senaste album.

Dessutom får festivalbesökarna njuta av brittiska trion Years & Years som spelade för fullsatta arenor under 2015 samt danska MØ och svenska Zara Larsson och Seinabo Sey.

Av de inhemska stjärnorna så har JVG, Antti Tuisku, Chisu, SANNI, Anna Puu, Stig, Anna Abreu ja Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana. Maija Vilkkumaa, Ismo Alanko och J. Karjalainen meddelat att de deltar i sommarens upplaga av Ruisrock som pågår mellan 8 och 10 juli.

Dessutom kommer Ronya, Ellinoora, Paperi T och Roope Salminen & Koirat att spela på festivalen. För dem som gillar lite hårdare toner är det glädjande att Stam1na, Diablo och Maj Karma meddelat att de spelar på Ruisrock.

Sedan tidigare är det klart att Major Lazer, AIR och Cheek har bokats till festivalen.

Läs också