Hoppa till huvudinnehåll

Två världar möttes

porträttbild av Kaj-Mikael Wredlund från Kyrkans utlandshjälp
porträttbild av Kaj-Mikael Wredlund från Kyrkans utlandshjälp Bild: Simon Lampenius kyrkans utlandshjälp

Resan gick längs knaggliga vägar till flyktinglägren i Uganda och den bjöd på människomöten av många slag. Samtal med människor som nästan tappat hoppet och med människor som orkar hoppas trots allt - nu finns det ju t.ex. en skola i flyktinglägret Rwamwanja.

Två världar möttes - biståndarbetaren såg på nära håll flyktingens tunga vardag.

Kaj-Mikael Wredlund från Kyrkans Utlandshjälp reste till UNHCR's flykltingsbosättningsområde och berättar om människor som förlorat allt utom sin medmänsklighet, om ett annorlunda gudstjänstliv och om nya insikter. I Andrum i Radio Vega fyra onsdagar med början 3.2. Kl 6.54 och 9.10.

Läs också

Tro

Nyligen publicerat - Tro