Hoppa till huvudinnehåll

Åländska chipsfabriken kan vara hotad

Chips
Chipstillverkningen på Åland kan vara hotad då Orkla Foods Finland samarbetsförhandlar. Chips Bild: CC BY-SA / http://commons.wikimedia.org/wiki/User:Evan-Amos errare humanum est

Orkla Confectionery & Snacks Finland inleder samarbetsförhandlingar och chipsfabriken på Åland kan vara hotad. Det skriver Ålands radio och tv på sina webbsidor.

- Hela produktionen i chipsfabriken i Haraldsby i närheten av Kastelholms slott kan flyttas till en annan anläggning, det är ett av alternativen. Det säger Pasi Flinkman, vd för Orkla Finland om samarbetsförhandlingarna som inleds nästa vecka.

De två övriga alternativen är en omstrukturering i fabriken i Haraldsby eller en flytt av en del av produktionen.

Flinkman vill ändå inte föregå samarbetsförhandlingarna och framhåller att man inte ännu har fattat något beslut i frågan.

Utöver all personal på Åland så berörs också personalen inom försäljning och marknadsföring i Vanda av samarbetsförhandlingarna.

Orkla Finland har ungefär 400 personer anställda varav 103 jobbar på Åland. Maximalt 107 personer som kan drabbas när samarbetsförhandlingarna är avslutade om ungefär sex veckor.

På chipsfabriken tillverkas bland annat Taffel Chips och Oolannin pommes frites.

Läs också

Åboland

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Nyligen publicerat - Åboland