Hoppa till huvudinnehåll

Kulturdebatt: Vad ska vi göra för att få mera mångfald i konsten?

betongkonst
Hur öppen är konsten för olika verkligheter? betongkonst betongkonstnär: stina lindholm

Hur öppen och tolerant är konst- och kulturvärlden i Finland då det gäller alternativa perspektiv? Konstvärlden borde ju vara föregångare och gå mot normen men gör den det i praktiken?

Vems perspektiv är det som skildras på teaterscener, i litteraturen och på konstmuseer i Finland 2016? Berndt Arell, överintendent på Nationalmuseet i Stockholm, författaren Zinaida Lindén med rötter i Ryssland och den holländska filmkonstnären Britt Kootstra diskuterade mångfald inom konsten i Slaget efter tolv på onsdagen. Vad kan man göra för att få in varierande perspektiv? Repris i Kulturmagasinet 20:30 och på Arenan kan du lyssna genast.