Hoppa till huvudinnehåll

Miljönämnden ger grönt ljus för kraftledning mellan Gunnarsnäs och Vikom

Kraftledningar vid Sannäsvägen i Karis
Arkivbild. Kraftledningsprojektet mellan Gunnarsnäs och Vikom kan gå vidare förutsatt att Caruna informerar markägarna som berörs i detalj om projektet. Kraftledningar vid Sannäsvägen i Karis Bild: Yle/Robert Ehrnsten kraftledning

Miljönämnden ger grönt ljus för elbolaget Caruna att gå vidare med sitt 110 kilovolts krafledningsprojekt mellan Gunnarsnäs och Vikom.

Men vill att bolaget informerar alla berörda markägare i detalj om de planer som finns.

Nämnden ser inga hinder med att kraftledningsprojektet framskrider enligt tidtabell för behovet av el kommer inte att minska i framtiden utan tvärtom och då är det viktigt att infrastrukturen är utbyggd också i skärgården.

Markägare har besvärat sig mot planerna och anser att deras marker och tomter förstörs då Caruna måste bredda ledningsgatan och kraftledningen går igenom känsliga naturområden.

Pargas miljönämnd har förståelse för markägarna och vill därför att Caruna i samarbete med staden arrangerar ett informationstillfälle för alla berörda markägare och berättar i detalj vad som ska göras och med vilken tidtabell.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland