Hoppa till huvudinnehåll

Fyrtiosex mål – men ingen vinnare då Atlas och ÅIFK möttes

ÅIFK-damernas målvakter Linnea Back och Vanja Radic. ÅIFK-damernas målvakter Linnea Back och Vanja Radic, 29.10.2015. Bild: Yle/Janne Isaksson linnea back,radic,vanja radic,åifk,åifk-damer

Atlas och ÅIFK spelade oavgjort i damernas FM-serie i handboll på torsdag. Det var en ovanligt jämn match. Det stod också oavgjort i halvtid.

Hemmalaget Atlas drog upp ett tremålsförsprång i början av den första halvleken, men efter att ÅIFK kom ikapp följdes lagen mer eller mindre åt.

Adriana Jakimova gjorde Atlas tre sista mål, medan Matilda Bäcklund gjorde ÅIFK:s tre sista mål – också det ovanligt.

De båda lagen håller en exceptionellt jämn nivå. Det första mötet mellan lagen slutade med nästan identiska siffror, 24–23 till Atlas, medan det andra slutade oavgjort 17–17.

Bäcklund var ÅIFK:s bästa målskytt med sju fullträffar, medan Isa Jauhiainen satte åtta bollar för hemmalaget Atlas.

Atlas är tabelljumbo medan ÅIFK är sexa i tabellen.

Resultat:
Åtlas–ÅIFK 23–23 (10–10)
Atlas: Jauhiainen I 8, Jakimova 6
ÅIFK: Bäcklund 7, Pettersson S 5, Skön 3, Harri 3

 • HIFK-lägret: Dags att sätta punkt för medaljtorkan

  Handbollsherrarna vill ta sin första medalj sedan 1989.

  Helsingfors IFK:s herrlag i handboll har inte tagit en FM-medalj sedan våren 1989. I år är det meningen att det ska bli en ändring på det – trots att säsongen hittills gått under förväntningarna.

 • HIFK-managern ger sig inte – ”Så länge hjärtat orkar slå”

  Ville Leppänen öppnar för nya förstärkningar.

  IFK-familjen och Handbollsfinland frågar sig varför det inte blivit några medaljer på nästan 30 år och jag förstår dem bra, säger HIFK:s manager Ville Leppänen. Han öppnar för nya förstärkningar under den pågående säsongen.

 • Kunderna väljer 100 nya böcker till Blankabiblioteken

  Vårens bokanskaffningar kan röstas fram på webben.

  Blankabiblioteken i Pargas och i Kimitoöns kommun har tagit i bruk tjänsten Delaktighet i bokval. Bibliotekens kunder kan nu logga in och påverka vilka böcker som köps in.

Läs också

 • Analys: Trump är kung över den vita mannens revansch

  Renässans för rasism och sexism bland vita i USA.

  I början av 2000-talet såg alla ut att vara överens: Amerika är ett mångkulturellt pluralistiskt samhälle som är till för alla. I dag en vecka innan Trump blir president ser det annorlunda ut. Varför upplever rasismen och sexismen renässans bland vita amerikaner?

 • "Jag var inte rädd i milin"

  Två tidigare beväringar berättar om sina erfarenheter.

  Det är inte farligt att vara beväring. Det säger Andreas Hindrén och Philip Harling som tjänstgjorde vid Nylands brigad för några år sedan.

 • Regnbågsbarn än så länge en klassfråga

  Knepig väg till familjeidyll för samkönade föräldrar.

  Hur härligt är det inte att träffa en ljuvlig människa, bli kär och planera en gemensam framtid? Barn kommer som bekant dock inte med storken och lever man i ett samkönat förhållande kan det vara en lång och krokig väg till familjeidyllens lund.

 • Charlies änglar – om flickorna kring mörkrets hjärta

  Varför är vi besatta av Charles Manson och hans flickor?

  I fem decennier har vi fått ta del av alla detaljer kring de bestialiska morden som Manson beordrade sina anhängare att utföra i augusti 1969. Men varför är vi så fascinerade av berättelsen om Manson och framför allt av flickorna i hans innersta krets?

Nyligen publicerat - Sport