Hoppa till huvudinnehåll

Hur har du det med kärleken?

Bild för #mittkärleksliv satsningen
Bild för #mittkärleksliv satsningen Bild: Kollage: Claudia Rybin/Yle Originalbilder: Läpparna: Wild hair/Peter Klashorst/flickr CC Hand i närbild: Martia Diarra/flickr CC Hals: Henrik Gullmets/Yle Hand: milivanily/Pixabay public domain sex¨,Svenska Yle,kärlek,sexualliv,samliv

Sex och kärlek engagerar. Det visade Svenska Yles satsning kring skilsmässa och separation #inödochlust hösten 2015. Många skrev och berättade om varför kärleken inte höll. Bristen på närhet, vardagsstress, kommunikationssvårigheter och missbruk. Många skrev också om problem som övervunnits, t.ex. att otrohet i slutändan förbättrade parrelationen.

Nu vill vi ta steget vidare. Hur mår kärleken och sexlivet i Svenskfinland 2016? Är du fortfarande förälskad och lycklig eller suckar du tungt när du ser på din partner? Är ditt kärleksliv kanske obefintligt?

Du svarar anonymt i vår enkät. Svaren analyseras tillsammans med forskaren Kjell Herberts vid Åbo Akademi. Vi rapporterar om resultaten och visar vad finlandssvenskarna tänker om sina parrelationer och sitt kärleksliv på webben, i Radio Vega och Radio X3M. Läs mera om undersökningen.

Det går inte längre att svara på enkäten. Stort tack till alla som deltog!

Alla resultat från undersökningen hittar du här.

Har du frågor? Kontakta annika.lofgren@yle.fi.

Läs också

Familj

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP