Hoppa till huvudinnehåll

Frivilliga och polis ska leta efter försvunnen lärare i Nickby

Bild på Päivi Heikinheimo, anmäld försvunnen i Helsingfors i januari 2016
Den försvunna Päivi Heikinheimo Bild på Päivi Heikinheimo, anmäld försvunnen i Helsingfors i januari 2016 Bild: Polisen försvunnen person

Patruller letar efter den försvunna läraren Päivi Heikinheimo hela lördagen i Sibbo. Operationen startar klockan 9 och pågår till mörkrets inbrott.

Polisen leder letandet efter den försvunna och frivilliga räddningspartuller deltar i operationen som leds från Livals gård i Kyrkoby i Sibbo.

- På plats finns också hundar, berättar Jarmo Hollstein från den frivilliga räddningspatrullen Vapepa.

Vapepa har på fredagen skickat ut ett upprop om hjälp till frivilliga som finns i området. Jarmo Hollstein kan inte säga exakt hur många som dyker upp.

Kolla era uthus!

Polisen har uppmanat invånare i Nickby med omnejd att granska sina uthus och bastubyggnader för att kontrollera att den försvunna inte finns där.

- Än så länge har vi inte hört att hon skulle ha hittats, säger Jarmo Hollstein som fortfarande uppmanar Sibbobor att granska sina olåsta uthus.

Det är viktigt för de anhöriga att hon hittas, säger Hollstein.

- Men sannolikheten att hon hittas vid liv är ytterst liten.

Spåren leder till Nickby

Den 49-åriga språkläraren Päivi Marjaana Heikinheimo från Mosabacka i Helsingfors anmälts försvunnen den 18 januari. Spåren leder till Nickby i Sibbo.

Enligt de gps-koordinater som man fått från hennes mobiltelefon har Heikinheimo tagit sig från Kyrkogårdsvägen i Malm i Helsingfors till Nickby i Sibbo redan den 2 januari.

Signalen från Heikinheimos mobiltelefon upphörde i Nickby den 5 januari.

Läs också