Hoppa till huvudinnehåll

Pensionärer greps för bridgespel i Thailand

Thailändsk polis har gripit 35 bridgespelare, bland dem svenskar och norrmän, för att de hade för många oregistrerade spelkort.

Spelarna bröt därmed mot en lag från år 1935 som förbjuder spelare att inneha fler än 120 spelkort. Polisen utförde en räd mot bridgeklubben i Pattaya efter ett tips till antikorruptionsavdelningen.

Bland de gripna fanns bland annat tre svenskar, tre norrmän, en dansk, en tysk och tolv britter, skriver nyhetsbyrån AFP. De flesta av dem var pensionärer och en del av dem i 80-års åldern.

De hölls på en polisstation i 12 timmar innan de släpptes mot en borgenssumma på omkring 130 euro.

Strikta spellagar

Thailand har mycket strikta lagar mot spel och nästan all typ av spel om pengar är förbjudet. Landets militärstyre har trappat upp kampen mot olika typer av korruption.

Den thailändska tidningen Pattaya One uppger att ordföranden för Thailands Bridgeförbund har rest till Pattaya för att förklara för polisen hur bridge spelas.

 • Putin och Niinistö i Nyslott - två gamla rävar möts igen

  Relationen verkar vara rätt oproblematisk, grannar emellan.

  President Putin och Niinistö möttes i Nyslott, utbytte artighetsbetygelser och diskuterade Östersjön och miljö. Att upprätthålla dialogen är viktigt, sen kan man vara av olika åsikt grannar emellan.

 • Sista kvartsfinallagen klara vid EM - England och Spanien spelar vidare

  Kvartsfinalerna vid EM-slutspelet avgörs i helgen.

  England vann grupp D i överlägsen stil efter en småbesvärlig 2-1 (1-1) seger över Portugal i den sista gruppspelsmatchen på torsdag. Spanien gör England sällskap bland de åtta bästa i turneringen, även om det blev en 0-1 (0-1) förlust mot Skottland.

 • Förisvängom tar andan ur både dansare och publik

  Mer än 6 000 folkdansare och spelmän underhåller i Åbo.

  Mössorna guppar, tofsarna gungar och kjolarna svänger vida omkring då mer än 6 000 folkdansare och spelmän nu har invaderat Åbo. Och publiken njuter.

Läs också

 • Stefan Löfven avgår inte

  Två ministrar lämnar regeringen efter it-skandalen.

  Sveriges statsminister Stefan Löfven meddelade vid en presskonferens på torsdagen att han inte tänker avgå. Däremot lämnar två ministrar regeringen till följd av it-skandalen.

 • Röda kvinnor höjer sina röster

  Sommarteater kan föra fram både arbetarkamp och feminism.

  Med pjäserna om lumpänglarna vid Oravais fabrik har Annika Åman låtit feminism och arbetarkamp ta plats på sommarteaterscenen. De fabriksarbetande kvinnorna från 1900-talets första hälft har mycket att säga också dagens jämställdshetsarbete.

 • Lina Teir: We see you

  Lina Teir startade "we see you"-kampanjen i augusti 2016.

  Dagens sommarpratare Lina Teir startade "We see you"-kampanjen i augusti 2016. En sång, en demonstration och ett fotografi blev en hel kampanj i protest mot regeringens snäva flyktingpolitik.

Nyligen publicerat - Utrikes