Hoppa till huvudinnehåll

Pensionärer greps för bridgespel i Thailand

Thailändsk polis har gripit 35 bridgespelare, bland dem svenskar och norrmän, för att de hade för många oregistrerade spelkort.

Spelarna bröt därmed mot en lag från år 1935 som förbjuder spelare att inneha fler än 120 spelkort. Polisen utförde en räd mot bridgeklubben i Pattaya efter ett tips till antikorruptionsavdelningen.

Bland de gripna fanns bland annat tre svenskar, tre norrmän, en dansk, en tysk och tolv britter, skriver nyhetsbyrån AFP. De flesta av dem var pensionärer och en del av dem i 80-års åldern.

De hölls på en polisstation i 12 timmar innan de släpptes mot en borgenssumma på omkring 130 euro.

Strikta spellagar

Thailand har mycket strikta lagar mot spel och nästan all typ av spel om pengar är förbjudet. Landets militärstyre har trappat upp kampen mot olika typer av korruption.

Den thailändska tidningen Pattaya One uppger att ordföranden för Thailands Bridgeförbund har rest till Pattaya för att förklara för polisen hur bridge spelas.

 • Över nio år i fängelse för dråp i Munkshöjden

  Över nio års fängelse för dråp i Helsingfors.

  Tingsrätten i Helsingfors dömde en medelåldersman till över nio års fängelse för dråp, misshandel och olaga hot. Dådet utfördes i Munkshöjden i maj.

 • Sjöbevakare tacksamma för samarbete över Kvarken

  Räddningshelikopter från Umeå snabbt på plats.

  En räddningsflotte räddade livet på åtta personer som befann sig i sjönöd utanför Ritgrund på Kvarken i måndags. En omfattande räddningsutrustning är viktig men det gäller att komma ihåg de grundläggande sakerna också, påpekar sjöbevakningen.

 • På tv ikväll: Kvalets dominanter i kamp om kvartsfinalplatser

  Schweiz möter Frankrike i Yles TV-match på onsdagskvällen.

  Två av kvalets bästa lag, Schweiz och Frankrike, möter varandra i kvällens TV-match vid EM-slutspelet i fotboll i Holland, väl medvetna om att det krävs resultat för att nå kvartsfinalerna.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes