Hoppa till huvudinnehåll

Pensionärer greps för bridgespel i Thailand

Thailändsk polis har gripit 35 bridgespelare, bland dem svenskar och norrmän, för att de hade för många oregistrerade spelkort.

Spelarna bröt därmed mot en lag från år 1935 som förbjuder spelare att inneha fler än 120 spelkort. Polisen utförde en räd mot bridgeklubben i Pattaya efter ett tips till antikorruptionsavdelningen.

Bland de gripna fanns bland annat tre svenskar, tre norrmän, en dansk, en tysk och tolv britter, skriver nyhetsbyrån AFP. De flesta av dem var pensionärer och en del av dem i 80-års åldern.

De hölls på en polisstation i 12 timmar innan de släpptes mot en borgenssumma på omkring 130 euro.

Strikta spellagar

Thailand har mycket strikta lagar mot spel och nästan all typ av spel om pengar är förbjudet. Landets militärstyre har trappat upp kampen mot olika typer av korruption.

Den thailändska tidningen Pattaya One uppger att ordföranden för Thailands Bridgeförbund har rest till Pattaya för att förklara för polisen hur bridge spelas.

  • Tusentals demonstrerade i Bryssel mot FN:s migrationspakt

    Polisen använde både vattenkanoner och tårgas.

    Det blev oroligt i Bryssel på söndag, då tusentals demonstranter marscherade i protest mot Belgiens undertecknande av FN:s migrationspakt. Frågan har blivit en het potatis, och kan eventuellt fälla den belgiska regeringen.

  • EU-länderna nöjda med resultatet från klimatmötet i Katowice - små länder oroliga över det praktiska

    Avtalet kritiseras för att inte vara tillräckligt ambitiöst.

    Trots att förhandlingarna under klimatmötet i Katowice gled in på övertid och några länder satte sig på tvären lyckades man nå konsensus. Resultatet gjorde att många av deltagarna gratulerade sig själva. - Det är väldigt svårt att få nästan 200 länder att enas om ett så detaljrikt och specifikt avtal. Under de här förhållandena är varje litet framsteg en massiv framgång och i det här paketet finns tusentals små framsteg, säger Michail Kurtyka, ordförande för klimatkonferensen.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes