Hoppa till huvudinnehåll

Niskanen: Kommer aldrig träna så hårt igen

Iivo Niskanen åker hem från Val di Fiemme.
Iivo Niskanen. Iivo Niskanen åker hem från Val di Fiemme. Bild: Lehtikuva iivo niskanen

Iivo Niskanen tränade hårdare än någonsin, men sen blev han sjuk. Nu satsar han på en bra femmil i Holmenkollen. Det berättar han för HBL.

Under sommaren och hösten tränade Iivo Niskanen hårdare än någonsin tidigare. Han tränade på ett sätt han enligt intervjun i HBL aldrig skulle göra om det var ett år med VM eller OS.

- Vi tog enorma risker. Jag kommer säkert aldrig att träna så hårt igen, säger Niskanen till HBL.

Han insjuknade och missade flera tävlingar. På Tour de Ski gjorde han inte sig själv rättvisa och var tvungen att avbryta.

- Vi har försökt gräva fram alla experter och metoder som finns, men det krävs lite tur också att vara frisk hela säsongen. Det händer också andra, Halfvarsson och Hellner har missat hela säsongen på grund av att de varit sjuka, säger Niskanen.

På lördagen är det dags för den legendariska femmilen i Holmenkollen. Den är den unga skidåkaren laddad inför.

- Holmenkollen har alltid varit ett av mina favoritställen. Det blir intressant att se hur det går nu när jag fått vara frisk ett tag. Formen är ett litet frågetecken, säger Niskanen till HBL.

- Om jag är i toppform är det bara bra ju mera uppförsbackar. Det är en glädje att skida i Holmenkollen om kroppen fungerar.

Niskanen är en av fyra finländare som tävlar i Holmenkollen på lördagen. De övriga är Matti Heikkinen, Sami Jauhojärvi och Ari Luusua.