Hoppa till huvudinnehåll

Arbetslösa it-experter får nytt jobb i tillväxtföretag

Rekryteringsutbildning på Sofigate
14 arbetslösa it-experter får utbildning på företaget Sofigate. Rekryteringsutbildning på Sofigate Bild: Yle/ Linda Söderlund teamarbete

Snabbt växande företag har börjat ordna egna rekryteringsutbildningar för att få lämplig personal. För arbetslösa är det här ett sätt att få nytt jobb.

På it-företaget Sofigate i Esbo går 14 arbetslösa it-experter en skräddarsydd utbildning för att kunna börja jobba på företaget. Utbildningen sker i samarbete med arbetskraftsmyndigheterna.

– Det här passade mig perfekt. Jag har lärt mig mycket nytt och samtidigt fått vara med och jobba med olika kunduppdrag, säger Timo Ahonen.

Timo Ahonen
Timo Ahonen har redan skrivit arbetskontrakt med Sofigate. Timo Ahonen Bild: Yle timo ahonen

Ahonen har tidigare jobbat på stora företag som Exxon och Nokia, och i somras var han en av de över 2 000 anställda som sades upp från Microsoft. Ahonen fick ändå snabbt nys om rekryteringsutbildningen och har redan skrivit på arbetskontrakt med Sofigate, trots att utbildningen ännu inte är klar.

– Det har visat sig att det finns tillräckligt med kunduppdrag, så mina förväntningar inför framtiden är positiva, säger Ahonen.

– Vi strävar efter att alla på kursen ska erbjudas jobb. De har alla varit med i våra kundprojekt, så det ser bra ut hittills, säger vice vd Sanna Siniketo på Sofigate.

Svårt att rekrytera rätt slags personal

Sofigate säljer olika typer av ledarskapstjänster inom it och är ett snabbt växande företag. Ifjol anställdes 60 personer och i år vill man anställa lika många till.

Det här är ett väldigt bra sätt att snabbt få folk in i företaget.― Sanna Siniketo, Sofigate

Trots att det finns många arbetslösa it-experter, har Sofigate ändå haft problem med att hitta rätt slags personal. Genom att utbilda arbetslösa it-experter får Sofigate personal som har just den spetskompetens företaget behöver.
Sanna Siniketo
Sanna Siniketo på Sofigate tycker att rekryteringsutbildning är ett bra sätt att snabbt få in folk i företaget. Sanna Siniketo Bild: Yle sanna siniketo

– Det här är ett väldigt bra sätt att snabbt få folk in i företaget. De får från början vara med och göra praktiskt arbete och lär sig också företagskulturen, säger Siniketo.

Sofigate rekryterar också personal på traditionellt sätt, men rekryteringsutbildningen är ett viktigt komplement.

Större intresse för rekryteringsutbildningar

Rekryteringsutbildningarna ordnas i samarbete med ELY-centralerna, som också står för 70% av kostnaderna. De här utbildningarna har funnits redan i närmare tio år, men det är först under de senaste åren företagen på allvar har fått upp ögonen för den här möjligheten.

– Trots dåliga ekonomiska tider har rekryteringsutbildningarna ökat, säger utbildningsplanerare Aku Seppälä på Nylands ELY-central.

Företagen behöver inte längre berätta för de stora massorna att de behöver arbetstagare.― Joni Helomaa, TalentGate Oy

Rekryteringsutbildningen passar företag som snabbt behöver ny personal och inom branscher där det inte finns färdiga utbildningsmöjligheter. Förutom it-företag är det till exempel företag inom transport-, social- och hälsovård- och båtbyggarbranschen som ordnar rekryteringsutbildning.

Social media har förändrat arbetsmarknaden

För den som blir arbetslös gäller det att navigera rätt mellan olika kurser och utbildningar och också hitta de gömda jobb som finns i företag och organisationer. Det finns företag som vill nyanställa, men företagen och arbetssökandena har svårt att hitta varandra.

Projektchef Joni Helomaa på rekryteringsföretaget TalentGate Oy menar att bland annat social media har förändrat arbetsmarknaden, på gott och ont.

– Företagen kan förskansa sig inom social media, och det blir svårare att få träffa någon på företaget. Å andra sidan kan företagen med hjälp av social media individualisera, och försöka nå bara en speciell grupp. Företagen behöver inte längre berätta för de stora massorna att de behöver arbetstagare, säger Helomaa.

De flesta branscher har blivit väldigt nischade och för den arbetslösa kan det vara svårt att se var de nya jobben finns.

– Alla behövs, men i de här tiderna kan det vara väldigt svårt att hitta sin egen plats och en ny arbetsgivare, säger Helomaa.

Läs också:
Baltic Yachts ordnar egen rekryteringsutbildning
Var tredje arbetstagare öppen för omskolning
Arbetslösheten stampar på stället