Hoppa till huvudinnehåll

Genvägar till bättre resultat i skolan

"Att plugga utan strategier är som att leta efter en skatt utan skattkarta." Det säger läraren Martin Fernström som i serien Pluggkoden ger dig enklare, snabbare och mer effektiva sätt att plugga.

I varje program följer han en elev när denne tillämpar nya strategier, tekniker och tankesätt för att uppnå bättre resultat i skolan. Det är strategier som ska ge eleverna självförtroende och motivation till en roligare och mer givande skolgång, där kunskaper lättare fastnar och stannar kvar.

I serien träffar vi i varsitt program eleverna Rihem som är skoltrött och har svårt att minnas, Noah som behöver strategier för läsförståelse, Albin som har svårt för matematik vilket ger dåligt självförtroende samt Natalie som har uppnått goda resultat men trots det har svårt att fokusera.

Martin har tips till dem alla.

Pluggkoden (Sverige 2015)
Yle Fem lördagar kl. 18.30, seriestart 6.2.2016 (repris onsdagar och torsdagar)
4 avsnitt
30 dagar på Arenan

Produktion: UR, Sverige / Nordvision

Mer från programmet

Läs också

Nyligen publicerat - Yle Fem