Hoppa till huvudinnehåll

IFK om Forsells överraskande val: Jätteglada för hans skull

Petteri Forsell laddar för cupfinal.
Petteri Forsell byter IFK Mariehamn mot den polska andraligan. Petteri Forsell laddar för cupfinal. Bild: YLE/AnttiKoivukangas petteri forsell

I fjol gjorde Petteri Forsell sjutton ligamatcher i IFK Mariehamn. Nu går Forsell vidare – till en klubb i Polen.

I ett Facebookinlägg informerar IFK Mariehamn om att Petteri Forssel har skrivit på ett kontrakt med Miedź Legnica. Forsells kontrakt sträcker sig över 1,5 år.

Klubben spelar i den polska nästhögsta serien och för tillfället är laget elva i tabellen bland arton lag. Just nu har serien vinteruppehåll och spelet fortsätter i början av mars.

Har gjort 37 ligamål

Forsell har i omgångar spelat i olika lag i Finland, framför allt i IFK Mariehamn. Totalt har Forsell spelat 120 ligamatcher och gjort 37 mål.

Utöver de finländska lagen har den Karlebyfödde Forsell också spelat i Bursaspor i Turkiet.

I landslaget har Forsell spelat sex landskamper. Debuten kom 2013 och i januari fanns han med i Hasse Backes första matcher som förbundskapten.

"Har försökt hjälpa honom"

IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson bekräftar för Yle Sporten att klubben inte har haft några diskussioner med Forsell sedan i höstas. I stället har Mattsson försökt hjälpa Forsell att hitta en klubb utomlands.

– Jag är jätteglad för hans skull. Många klubbar ringer mig och jag har försökt hjälpa honom i de samtalen. Petteri har gjort stor nytta för IFK under många år och jag har rekommenderat honom till flera klubbar, säger Mattsson.

Forsells val föll på Miedź Legnica, en klubb som Mattsson inte har hjälpt Forsell att få kontakt med.

– Spontant känner jag mig osäker på vilken nivå den polska andraligan håller. Men deras högsta serie är bra och då brukar också den nästhögsta serien hålla en bra klass, säger Mattsson.

Läs också