Hoppa till huvudinnehåll

Sibbo-Vargarna och ÅIF belönades för sitt arbete

Sibboidrottare.
Sibboidrottare premierades på Söderkulla gård. Sibboidrottare. Bild: Yle / Hanna Othman Sibbo,IF Sibbo-Vargarna,Ådalens if,ådalens idrottsförening,idrottare

Sibbo kommun premierade framgångsrika idrottare och valde i år att lyfta fram två idrottsföreningar i stället för att kalla en enskild person för årets idrottare.

På tisdag kväll samlades ett brett spektrum av Sibboidrottare på Söderkulla gård. Allt från utövare inom hästidrott till motorsport fanns på plats.

Tidigare har Sibbo kommuns fritidssektion tilldelat en Sibbobo titeln Årets idrottare, men i år beslöt man att döpa om priset till Årets idrottsbragd och ge priset till Sibbo-Vargarnas fotbollssektion och Ådalens Idrottsförening.

Priset beviljades för föreningarnas arbete för att främja idrottsförhållandena. Konstgräsplanen och övertryckshallen som fotbollssektionen byggt och utvidgningen av innebandyarenan som innebandyförening stått för är viktiga för kommunens idrottskultur och -utveckling.

Ådalens Idrottsförenings ordförande Michaela Lindqvist.
ÅIF:s ordförande Michaela Lindqvist tog emot kommunens pris. Ådalens Idrottsförenings ordförande Michaela Lindqvist. Bild: Yle / Hanna Othman Sibbo,Ådalens if,michaela lindqvist

Enligt premieringsgrunderna har aktörerna på eget initiativ, modigt och ihärdigt främjat Sibbobornas idrottsförhållanden på ett unikt sätt.

Förverkligandet av ett byggnadsprojekt på flera hundratusen euro är ett bevis på förmåga att ta tag i saker, långsiktigt engagemang samt kärlek till idrotten.

Förbättringen av idrottsförhållandena skapar också förutsättningar för tillväxt och utveckling bland andra sportgrenar och idrottsaktörer och ökar verksamhetsmöjligheterna.

– Det känns bra. Jag vill rikta ett tack till Sibbo kommun för att de uppmärksammade hela föreningen, säger ÅIF:s ordförande Michaela Lindqvist.

Mikael Åhl och Markku Sandström från Sibbo-vargarna.
Ordförande Mikael Åhl och fotbollssektionens ordförande Markku Sandström från Sibbo-Vargarna. Mikael Åhl och Markku Sandström från Sibbo-vargarna. Bild: Yle / Hanna Othman Sibbo,IF Sibbo-Vargarna,markku sandström

Också Sibbo-Vargarnas ordförande Mikael Åhl sade att kommunens uppmärksamhet känns fint.

– Vi jobbade hårt i ett och ett halvt år för projektet och fick upp hallen. Det är fint att se alla de fotbollsjuniorer som kan spela i den dagligen.

Båda föreningarna belönades med ett ingraverat fat och ett stipendium på 1 000 euro. Dessutom premierades tretton Sibboidrottare med stipendier för sina framgångar.

Sibboidrottarna som premierades för framgångar i FM-tävlingar:
Sasu Halme
Matias Honkala
Mats Havulehto
Henrik Lehtimäki
Mats Lundmark
Casper Tillander

Sibboidrottarna som premierade för framgångar i internationella värdetävlingar:
Aappo Korpi
Tomi Korpi
Aaro Lamberg
William Skog
Susanna Törrönen
Emil Weckman
Elli Virta

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland

 • Två personer i Nyland misstänks för omfattande nätbedrägeri

  Nätbedrägerier sker dagligen med gamla stulna uppgifter.

  Två personer misstänks för omfattande bedrägeri via nätet och identitetsstöld på olika håll i Nyland, uppger Helsingforspolisen. De missbrukade personuppgifterna härstammar från dataintrång 2011 och utnyttjas enligt polisen fortsättningsvis av kriminella dagligen.

 • Allt klart för ny skola i Forsby

  Undantagslov för nybygge beviljades.

  Nu är det klart att en ny skola kan byggas i Forsby. Tekniska nämnden i Lovisa godkände undantagslovet för planerna på sitt möte på onsdag.

 • Nytt planförslag för Östersundom ska skona fåglarna

  Planen ska ha löst knuten med tillväxt och naturvärden.

  Östersundom som gränsar Helsingfors, Vanda och Sibbo har nu ett nytt omarbetat generalplansförslag som kan gå vidare till behandling. Planeringen har dragit ut i över tio år på grund av utmaningarna med att anpassa planen efter de Natura-områden som finns i området.

 • McSkräp förargar i Borgå

  Omgivningen runt McDonalds är ofta nedskräpad.

  Omgivningen runt McDonalds är ofta nedskräpad. Hamburgerkedjans kunder köper med sig mat, äter i bilen och kastar ut skräpet genom fönstret. Tage Rosqvist som är gårdskarl på Point College är trött på att städa. Borgå stad har inte haft problem med skräpet, och från McDonalds säger man att kunderna måste ta sig i nacken och skräpa mindre.

 • Blixtnedslag ledde till stora facklor i Sköldvik

  Blixten slog ner nära Nestes raffinaderi i Sköldvik i går.

  Blixten slog ner nära Nestes raffinaderi i Sköldvik i går. Förbipasserande kunde se stora facklor på kvällen då de avstängda enheterna startades upp igen.

 • Kampanj jobbar för lokala tjänster i Borgå

  Kampanjen Borgåbon vinner alltid satsar lokalt.

  Kampanjen "Borgåbon vinner alltid" ska främja lokala tjänster och affärer. Familjen Levälampi har under en månad bara köpt produkter och tjänster från lokala aktörer och har delat sina upplevelser på Instagram.

 • Borgå flaggar med blåvita ansikten

  Stadens infart ska prydas av flaggor med Borgåansikten.

  För att fira Finlands 100-års jubileum ska infarten till Borgå dekoreras med blåvita flaggor prydda av ansikten. I början av året fick intresserade Borgåbor skicka in bilder via Facebook.

 • Stockbil och betongbil kolliderade i Mörskom

  Polisen har stängt trafiken på vägavsnittet.

  Två tunga fordon fick kontakt och körde i varsitt dike på Forsbyvägen i Mörskom på onsdagen. Polisen har stängt trafiken på vägavsnittet.

 • Stopp i Nestes bränsleutdelning nästa vecka

  Protest mot regeringen Sipiläs ägarpolitik.

  Det kan bli brist på bränsle veckan efter midsommar. De anställda vid Neste protesterar mot den statliga ägarpolitiken med att avbryta bränsledistributionen i en veckas tid. Näringsminister Mika Lintilä (C) anser att protesten skadar Nestes rykte.