Hoppa till huvudinnehåll

Sibbo-Vargarna och ÅIF belönades för sitt arbete

Sibboidrottare premierades på Söderkulla gård. Sibboidrottare. Bild: Yle / Hanna Othman idrottare,if sibbo-vargarna,Sibbo,ådalens idrottsförening,ådalens if

Sibbo kommun premierade framgångsrika idrottare och valde i år att lyfta fram två idrottsföreningar i stället för att kalla en enskild person för årets idrottare.

På tisdag kväll samlades ett brett spektrum av Sibboidrottare på Söderkulla gård. Allt från utövare inom hästidrott till motorsport fanns på plats.

Tidigare har Sibbo kommuns fritidssektion tilldelat en Sibbobo titeln Årets idrottare, men i år beslöt man att döpa om priset till Årets idrottsbragd och ge priset till Sibbo-Vargarnas fotbollssektion och Ådalens Idrottsförening.

Priset beviljades för föreningarnas arbete för att främja idrottsförhållandena. Konstgräsplanen och övertryckshallen som fotbollssektionen byggt och utvidgningen av innebandyarenan som innebandyförening stått för är viktiga för kommunens idrottskultur och -utveckling.

ÅIF:s ordförande Michaela Lindqvist tog emot kommunens pris. Ådalens Idrottsförenings ordförande Michaela Lindqvist. Bild: Yle / Hanna Othman michaela lindqvist,Sibbo,ådalens idrottsförening,ådalens if

Enligt premieringsgrunderna har aktörerna på eget initiativ, modigt och ihärdigt främjat Sibbobornas idrottsförhållanden på ett unikt sätt.

Förverkligandet av ett byggnadsprojekt på flera hundratusen euro är ett bevis på förmåga att ta tag i saker, långsiktigt engagemang samt kärlek till idrotten.

Förbättringen av idrottsförhållandena skapar också förutsättningar för tillväxt och utveckling bland andra sportgrenar och idrottsaktörer och ökar verksamhetsmöjligheterna.

– Det känns bra. Jag vill rikta ett tack till Sibbo kommun för att de uppmärksammade hela föreningen, säger ÅIF:s ordförande Michaela Lindqvist.

Ordförande Mikael Åhl och fotbollssektionens ordförande Markku Sandström från Sibbo-Vargarna. Mikael Åhl och Markku Sandström från Sibbo-vargarna. Bild: Yle / Hanna Othman if sibbo-vargarna,markku sandström,mikael åhl,Sibbo

Också Sibbo-Vargarnas ordförande Mikael Åhl sade att kommunens uppmärksamhet känns fint.

– Vi jobbade hårt i ett och ett halvt år för projektet och fick upp hallen. Det är fint att se alla de fotbollsjuniorer som kan spela i den dagligen.

Båda föreningarna belönades med ett ingraverat fat och ett stipendium på 1 000 euro. Dessutom premierades tretton Sibboidrottare med stipendier för sina framgångar.

Sibboidrottarna som premierades för framgångar i FM-tävlingar:
Sasu Halme
Matias Honkala
Mats Havulehto
Henrik Lehtimäki
Mats Lundmark
Casper Tillander

Sibboidrottarna som premierade för framgångar i internationella värdetävlingar:
Aappo Korpi
Tomi Korpi
Aaro Lamberg
William Skog
Susanna Törrönen
Emil Weckman
Elli Virta

 • Åbos högskolor grundar konferens- och evenemangsbolag

  Åbo stad intresserad att bli delägare i det nya bolaget.

  Åbo universitet vill tillsammans med Åbo Akademi och Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt grunda ett nytt konferens- och evenemangsbolag. Åbo stad och Åbo yrkeshögskola är intresserade att gå in som delägare i det nya bolaget.

 • Plåtpoliser lugnade ner Ring I

  Trafiken har blivit lugnare på Ring I.

  Automatisk trafikövervakning på Ring I i huvudstadsregionen har visat sig vara effektiv. Mängden fortkörningar med över 10 km/h, har sjunkit märkbart.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland

 • Luftkvaliteten i Borgå centrum har inte blivit sämre

  Under sju dagar år 2016 var luftkvalitet mycket dålig.

  Luftmätningsstationen som stod på Krämaretorget, intill Mannerheimgatan visade att det under sju dagar år 2016 var mycket dålig luftkvalitet i centrum av Borgå, med risk för hälsoeffekter.

 • Vinsternas veckoslut för de östnyländska lagen

  Sex segrar noteras på sju försök.

  Bollarna och puckarna hittade väldigt rätt för nästan alla östnyländska lag under veckoslutet. Sex segrar noteras på sju försök. Akilles bandylag var bäst med att vinna två bortamatcher.

 • Dubbelt så många blir mamma utan partner - vanligast i Nyland

  Fertilitetsbehandlingarna för kvinnor utan partner ökar.

  Antalet barn som föds genom fertilitetsbehandlingar för kvinnor utan partner har fördubblats på tio år. Det har Folkhälsan märkt och ordnar nu föräldrakurs för ensamstående mammor. Nina Nyman som blev mamma för ett år sedan upplever att stödet från rådgivningen och på BB varit bra.