Hoppa till huvudinnehåll

Norgeexperten Herola fortsätter imponera – nära pallen i Trondheim

Ilkka Herola, våren 2015.
Ilkka Herola ligger nu elva i den totala världscupen. Ilkka Herola, våren 2015. Bild: Lehtikuva Ilkka Herola,herola

I skidspåret har Ilkka Herola övertygat i vinter, men i backen har formen på sistone sviktat. I Trondheim stämde båda delmomentet, vilket ledde till karriärens näst bästa placering i världscupen i nordisk kombination.

Herola lyckades minst sagt hyfsat i backmomentet och gav sig ut i spåret som tolfte man. Han åkte sakta men säkert upp de flesta framför sig och hade häng på en pallplats.

I täten passerade världscupettan Eric Frenzel japanen Akito Watabe, som startade som etta. Tysken vann med 15,9 sekunder före Watabe, som ligger tvåa också i sammandraget.

Bakom dem gjorde Jörgen Gråbak och Ilkka Herola upp om tredjeplatsen. Med en knapp kilometer kvar var de två jämsides – men på slutet ryckte norrmannen.

Gråbak gled in som trea framför den jublande hemmapubliken och Herola korsade mållinjen som fyra, några sekunder bakom. Herola förlorade en dryg minut till segrande Frenzel.

Placeringen är Herolas tangerat näst bästa i världscupen – och alla hans främsta tävlingar har kommit i Norge. Han var fjärde även i Oslo i mars 2014, och klev upp på pallen (trea) i Lillehammer i december.

Tävlingens andra finländare, Ilkkas bror Matti Herola, var 41:a.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport