Hoppa till huvudinnehåll

Alla hjärtans dag för alla hjärtan i Nagu

kyrkbackens skola i nagu
kyrkbackens skola i nagu Bild: Yle / Peter Karlberg kyrkbackens skola i nagu

Inför Alla hjärtans dag hade Kyrkbackens skola och Simonkylän koulu i Nagu på fredagen ett gemensamt evenemang med barnen från nödboendet vid Strandbo.

Alla elever från förskolan till årskurs 9 samlades i bollhallen i Nagu, där man tillsammans med barnen från Strandbo hade vändagskortutdelning plus gemensam sång och lek.

Dessutom ordnades det klubbverksamhet för eleverna i årskurs 7-9 och de jämnåriga från Strandbo, med temat mångkultur. Där bekantade sig eleverna med varandras kultur, matlagning och musik.

kyrkbackens skola i nagu
Ingrid Jansson leder den mångkulturella klubben. kyrkbackens skola i nagu Bild: Yle / Peter Karlberg kyrkbackens skola i nagu
kyrkbackens skola i nagu
Eleverna delade ut vänkort till varandra. kyrkbackens skola i nagu Bild: Yle / Peter Karlberg vändagen
kyrkbackens skola i nagu
När vädret utomhus är uselt är bollhallen en bra reserv. kyrkbackens skola i nagu Bild: Yle / Peter Karlberg kyrkbackens skola i nagu

Ingrid Jansson håller i trådarna för den mångkulturella klubben

- Vi ville göra någonting tillsammans och det här kändes som en bra sak. Jag är stolt över Naguborna och det engagemang som finns.

Nagu har fått mycket uppmärksamhet tack vare alla integrationsmässiga insatser man har gjort den senaste tiden. Bland annat har Nagu uppmärksammats i brittiska The Guardian.

- Jag tror att man kanske på en liten ort har lättare att tydligt ta hand om människor som kommer. Att de inte känns som främlingar som man tror någonting om. I stället vill man lära känna dem och då blir de ens vänner i stället för någonting som känns obekant och som man är rädd för, säger Ingrid Jansson.

Läs också