Hoppa till huvudinnehåll

Damlejonen bättre än Ryssland

Michelle Karvinen i elden mot Ryssland vid VM 2015. Bild: EPA/TT finlands damlandslag i ishockey,michelle karvinen

Finlands damlandslag i ishockey inledde den svenska fyrnationsturneringen på fredagskvällen med att tvåla till Ryssland med 3-1 (0-1, 1-1, 2-0).

Efter 20 minuter ledde ryskorna matchen med 1-0 efter ett ledningmål av Galina Skiba.

Minnamari Tuominen förde ändå Finland upp jämnsides vid tiden 36.13 efter förarbete från Michelle Karvinen och backen Jenni Hiirikoski.

Vid tiden 51.55 gjorde Petra Nieminen vad som skulle visa sig vara segermålet och Karvinen fastställde sen slutsiffrorna 3-1 i tom bur vid tiden 59.31 på passning av Hiirikoski och Ronja Savolainen.

I det finska målet fick Tiina Ranne stå i vägen för 25 skott.

Imorgon fortsätter turneringen i Oskarshamn för Finlands del med match mot hemmanationen Sverige. Sin sista match i turneringen spelar Damlejonen på söndag mot Tyskland.

  • Varning för rutten is i Västnyland

    Det varierande vädret har gjort isen förrädisk.

    Det varierande vädret har gjort isen förrädisk just nu. Enda sättet att veta om den håller eller inte är att prova den. Det går inte att avgöra iskvaliteten genom att se på den.

  • Ryssland lade in veto mot FN-sanktioner mot Syrien

    Gällde den syriska regimens bruk av kemiska stridsmedel.

    Ryssland och Kina har blockerat FN-sanktioner mot Syrien. Sanktionerna var en motåtgärd till följd av den syriska regimens bruk av kemiska stridsmedel mot rebellkontrollerade byar.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport