Hoppa till huvudinnehåll

Damlejonen bättre än Ryssland

Michelle Karvinen i elden mot Ryssland vid VM 2015. Bild: EPA/TT finlands damlandslag i ishockey,michelle karvinen

Finlands damlandslag i ishockey inledde den svenska fyrnationsturneringen på fredagskvällen med att tvåla till Ryssland med 3-1 (0-1, 1-1, 2-0).

Efter 20 minuter ledde ryskorna matchen med 1-0 efter ett ledningmål av Galina Skiba.

Minnamari Tuominen förde ändå Finland upp jämnsides vid tiden 36.13 efter förarbete från Michelle Karvinen och backen Jenni Hiirikoski.

Vid tiden 51.55 gjorde Petra Nieminen vad som skulle visa sig vara segermålet och Karvinen fastställde sen slutsiffrorna 3-1 i tom bur vid tiden 59.31 på passning av Hiirikoski och Ronja Savolainen.

I det finska målet fick Tiina Ranne stå i vägen för 25 skott.

Imorgon fortsätter turneringen i Oskarshamn för Finlands del med match mot hemmanationen Sverige. Sin sista match i turneringen spelar Damlejonen på söndag mot Tyskland.

  • Allvarliga problem med fasadrenoveringen av Skräbböle skola

    Entreprenören verkar ha ljugit för skolan?

    Det har visat sig vara allvarliga problem med fasadrenoveringen av gamla Skräbböle skola i Pargas där både elever och lärare har symptom som tyder på problem med inomhusluften. Idag, måndag 16 januari, har det uppdagats att entreprenören inte har byggt de tillfälliga ventilationsrör som man har lovat säger skolans rektor Jonas Wallin.

  • Flera domar för hatbrott att vänta – ”Samhället har insett allvaret”

    Polisen satsar mer resurser på bekämpningen av hatbrott.

    Sannfinländaren Sebastian Tynkkynen är den tredje politikern som döms för hets mot folkgrupp år 2017. Domarna för hatbrott kommer troligtvis att bli fler då både polisen och Justitieministeriet i år lägger mera resurser på att bekämpa hatbrotten.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport