Hoppa till huvudinnehåll

Mediepodden: Vill finlandssvenskarna betala 15 euro för en app?

Micaela Röman och Alex Fager gör tillsammans den Finlandsvenska mediepodden
Micalea Röman och Alex Fager Micaela Röman och Alex Fager gör tillsammans den Finlandsvenska mediepodden Bild: Svenska Yle / grafik Johan Lindström poddsändning

Är finlandssvenskarna beredda att betala en månadsavgift på 15 euro för att få tillgång till KSF medias innehåll i appform? Om betalningsviljan för online-nyheter diskuterar chefredaktören för tidningen Östnyland, Micaela Röman och Svenska Yles fakta- och fiktionsansvariga, Alex Fager i veckans finlandssvenska mediepodd.

Den Finlandssvenska Mediepodden ifrågasätter också lanseringen av det nya videonätverk som MTV, i sällskap av bland annat A-lehdet och Bauer Media, vill att skall utmana Youtube och bli störst i Finland.

Det stormar också på radiofronten där Bauer Media fortsätter gå fram som en ångvält. På alla hjärtans dag byter The Voice namn till Suomen Kiss, samtidigt som många radiopersonligheter flyttar från Voice till Radio Nova. Har det blivit en trend i att ta tillbaka gamla namn och betona det finländska i en värld som blir allt mer global?

Den Finlandssvenska Mediepodden är ett samarbete mellan Svenska Yle och KSF media.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje