Hoppa till huvudinnehåll

Musiktest: Vems hit var Come On Eileen och vad heter Thåström?

Thåström
Thåström live 2015. Thåström Bild: Wikimedia Commons / K. Alexanderson Joakim Thåström

Här är den – Radio Vegas pop/rockfrågesport!

Testa dina musikkunskaper och briljera för dig själv eller tävla med kompisen och se vem som får flest poäng! Varför inte ha en liten tävling på jobbet under kafferasten eller över en liten fredagspilsner efter jobbet på puben runt hörnet?

Varje fredag kommer 10 nya frågor av varierande svårighetsgrad här på svenska.yle.fi. Ämnesområdena rör sig inom de musikstilar som kan kallas något slags pop och rock, men kan även gälla soul, funk, blues, punk, heavy och så vidare.

Vid rätt svar markeras ditt svar genast med grönt. Ett felaktigt svar blir rött och då markeras det rätta svaret med fet stil.

Rock'n'roll! Eller något. Lycka till!

Vilken brittisk grupp fick en klassisk hit med "Come On Eileen"?

"Mr. Tambourine Man" är en gammal Bob Dylan-låt, men den är kanske mest känd som coverversion med en amerikansk grupp – vilken?

Vad heter den svenska artisten Thåström i förnamn?

I vilket band är Harry Wayne Casey sångare och ledare?

Den 15.2 är det dags för årets Grammy-gala. Vilken grupp har vunnit flest Grammy-statyetter genom åren? Tips: de är inte nominerade i år.

År 1990 gav tv-serien Simpsons ut singeln "Do The Bartman" som blev en listetta i bl.a. Storbritannien. Officiellt stod Bryan Loren som ensam låtskrivare, men vilken mega-artist lär också ha varit med om att skriva den?

Sångaren, spoken word-artisten, författaren och skådespelaren Henry Rollins fyller 55 år i dagarna. Med vilket hardcorepunkband blev han först känd?

Vad hette gruppen Madness första skiva?

"Spirit in the Sky" är en klassisk rocklåt som getts ut i olika versioner. Men vem gjorde originalet?

År 2000 var låten "Teenage Dirtbag" en stor hit världen över. Minns du vems låt det var?