Hoppa till huvudinnehåll

Upprop för Kronobyläkare som inte får vårda sköldkörtelpatienter

Läkaren Leena Furubacka.
Leena Furubacka Läkaren Leena Furubacka. Bild: Yle/Louise Bergman Nedervetil,Österbotten,läkare

Nu har en namnlista startats för att Kronobyläkaren Leena Furubacka också i fortsättningen ska få vårda sköldkörtelpatienter.

På fredag morgon hade över 500 personer undertecknat namnlistan till stöd för Furubacka.

Det var i början av veckan som Valvira satte stopp för Furubacka när det kommer till att vårda skörtkörtelpatienter. Anledningen är att Furubacka skrivit ut en alternativ medicin gjord på svinsköldkörtel. Medicinen är laglig, godkänd av Fimea och Furubacka har haft specialtillstånd att skriva ut medicinen.

Valvira sätter inte bara stopp för att Furubacka skriver ut specialmedicin, det gäller också den vanliga sköldkörtel medicinen Thyroxin. Det innebär att Furubacka överhuvudtaget inte får vårda patienter som har problem med sköldkörteln.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten