Hoppa till huvudinnehåll

Chelseas hälsning till PSG: Krossade Newcastle

Chelsea gjorde processen kort med Newcastle.
Chelsea gjorde processen kort med Newcastle. Chelsea gjorde processen kort med Newcastle. Bild: EPA chelsea

Chelsea har hittat formen – lagom till de viktigaste veckorna för säsongen. Londonlaget Champions League-laddade med att spela ut Newcastle.

Chelseas säsong har inte varit något att hänga i julgranen. Efter ligatiteln i våras började raset under den turbulenta hösten.

Precis före jul sparkade klubben José Mourinho från tränarposten. Efter det har Guus Hiddink kommit in och åtminstone stoppat blödningen.

På tisdag väntar den första åttondelsfinalen mot Paris Saint-Germain i Champions League – en match som Yle direktsänder. Med tanke på att Chelseas ligasäsong är körd, blir matcherna i cuperna det som Londonlaget får sikta in sig på.

Avgjorde på en kvart

På lördagen sände Chelsea en stenhård passning mot den franska huvudstaden. Chelsea visade upp ett strålande spel – ett spel som man kunde ha förväntat sig av Chelsea hela säsongen.

Via mål av Diego Costa, Pedro och Willian hade Chelsea en 3–0-ledning hemma mot Newcastle efter en dryg kvarts spel. Den superstarten punkterade givetvis all form av spänning på Stamford Bridge.

Efter paus fyllde Chelsea på och laget vann till slut med solklara 5–1 – samtidigt som PSG bara spelade 0–0 hemma mot Lille i Ligue 1. PSG vilade ändå flera av sina stjärnor – bland annat Zlatan Ibrahimovic.

Terry utgick

Segern gjorde att Chelsea har tio raka matcher utan förlust i Premier League. Trots det fick laget ändå ett orosmoln med tanke på tisdagens dust på Parc des Princes. John Terry tvingades utgå i den första halvleken och det är oklart hur allvarlig engelsmannens skada är.

Mot Manchester United för en vecka sedan gick Kurt Zouma sönder. Om det är något allvarligt med Terry, sitter Hiddink med en mittbackskris inför de viktigaste veckorna för säsongen.

 • Extra besvärligt före i morgonrusningen

  Inga svårare olyckor har rapporterats trots snöyran.

  Det snöoväder som drar över landet har ställt till det i morgontrafiken. Några allvarliga olyckor har ändå inte inträffat.

 • Sexuella övergrepp inom kyrkan fick eget upprop

  Hundratals har redan undertecknat uppropet.

  Under namnet "sanningen befriar" vill en grupp kyrkligt aktiva föra fram att det också där sker sexuella trakasserier och övergrepp. Hundratals har redan undertecknat uppropet.

 • Oddsen för snö i Alabama visar chans för demokratisk seger

  Jonesstöd i opinionsmätning. Men "vem vågar lita på dem?"

  Demokraternas Doug Jones har en god chans att vinna i dagens senatorsval i Alabama. En häftig slutspurt kan leda till förlust för republikanernas Roy Moore, störd av beskyllningar om sextrakasserier. Kan demokraterna vinna här, kan vad som helst hända i nästa val, enligt de segervissa.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport