Hoppa till huvudinnehåll

Krista Siegfrids gick inte vidare i Melodifestivalen

Det gick inte vägen för sångfågeln från Kaskö! I kvällens Melodifestival-deltävling slutade hon på femte plats bland sju deltagare.

- Synd alltså, det hade varit så fantastiskt att gå till andra chansen eller till final, det känns lite som att snubbla på målsnöret verkligen, säger Krista Siegfrids efter sändningen. Men jag får ändå vara nöjd med mitt nummer och mitt framträdande, jag tycker det gick jättebra!

- Det känns som jag trots allt vunnit lite eftersom jag fick komma och vara med i Melodifestivalen. Det var ju det som var min dröm. Fast det är klart - det hade varit roligt att gå vidare. Det har jag trots allt kämpat för.

Siegfrids var den av kvällens artister som skapat mest aktivitet på sociala medier, något som brukar ge en föraning om hur röstningsresultatet kommer att se ut.

Nästa vecka återvänder Krista Siegfrids till Tävlingen för ny musik UMK för att hålla Roope Salminen sällskap som programledare.

Lindgren och Wiktoria i final

Det kanske blir tredje gången gillt för David Lindgren? Han har deltagit i Melodifestivalen två gånger tidigare och årets bidrag We are your tomorrow är skrivet av Anderz Wrethov, Sharon Vaughn och Gustav Efraimsson. Dansaren och musikalartisten Lindgren bjöd på ljusshow med gröna strålkastare på scenen och dansade sig raka vägen till final.

David Lindgren går till final i Mello 2016
David Lindgren går till final i Mello 2016 Bild: SVT David Lindgren,Melodifestivalen

Den andra finalplatsen gick kanske något oväntat till debutanten Wiktoria Johansson med Save me, skriven av Jens Siverstedt, Jonas Wallin och Lauren Dyson. Också Johansson bjöd på en imponerande scenshow med animerade mönster som projicerades på hennes dräkt.

Wiktoria gick till final i Mello 2016
Wiktoria gick till final i Mello 2016 Bild: SVT Melodifestivalen,wiktoria johansson,Eurovision Song Contest

Mollys revansch

I andra chansen får vi om några veckor se två artister som debuterade i Melodifestivalen förra året. Molly Petterson Hammar får därmed något av en revansch, eftersom många anser att hennes öde i fjolårets tävling berodde på strul med röstningen. I år får hon en ny chans med låten Hunger.

Isa Tengblad bjöd i sin tur på kvällens enda powerballad, I will wait skiljer sig märkbart från fjolårets poppiga Don’t stop.

På sista plats hamnade kvällens veteraner, trion Tommy Nilsson, Uno Svenningson och Patrik Isaksson. Nilsson vann Melodifestivalen och kom fyra i Eurovisionen 1989 med En dag.

Ut föll också Viktor Jr Morsing med låten 100 %

Andra chansen går av stapeln den 5 mars och finalen den 12 mars.

Läs också

Eurovision

Nyligen publicerat - Eurovision