Hoppa till huvudinnehåll

Bakslag för skadade Barkov

Aleksander Barkov spelar inte i Florida den här veckan. Alexander Barkov valdes till matchens bästa spelare när Florida slog Toronto med 5-1 Bild: AFP / Lehtikuva aleksandr barkov, jr.,barkov,sports, lehtikuva

Aleksander Barkov har fått negativa nyheter. Hans huvudskada håller honom borta från spel den kommande veckan.

I måndags åkte Aleksander Barkov på en tackling mot huvudet. Detroits Justin Abdelkaber körde på Floridacentern som utgick.

Se klipp på tacklingen här och här.

Sedan dess har Barkov inte spelat för Florida – och så fortsätter det nästa vecka. Det bekräftades på söndagen när Florida satte Barkov på skadelistan.

Det innebär att spelaren inte får spela under de kommande sju dagarna. Greg McKegg ersätter Barkov i Florida.

 • Åbo Akademi får två nya professorer

  Lisbeth Fagerström och Ann-Katrin Svensson ska verka i Vasa.

  Åbo Akademi fakulteten för pedagogik och välfärdsstudier får två nya professorer i Lisbeth Fagerström och Ann-Katrin Svensson.

 • Arbetsgrupp: Fler brott ska sonas med böter

  Domstolarna får koncentrera sig på sina kärnuppgifter.

  Bland annat grovt äventyrande av trafiksäkerheten, narkotikabrott, fylleri i sjötrafik, skjutvapenbrott och vissa egendomsbrott ska enligt förslaget kunna leda till bötesstraff.

 • Varför får minderåriga gifta sig?

  Har du gift dig med en minderårig?

  Justitieministeriet tar emot allt färre ansökningar om giftermål där ena eller båda parterna är under 18. I år har bara fyra ansökningar kommit in. Alla beviljades.

 • Ääritalo och Virtanen skall lyfta fotbolls-TPS

  Division Ett-klubben bygger för 2017.

  Två nya pusselbitar tillfogades på torsdagen till det lagbygge som är TPS fotbollslag i division ett. Åboklubben har skrivit kontrakt med Mika Ääritalo och Jani Virtanen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport

 • Ääritalo och Virtanen skall lyfta fotbolls-TPS

  Division Ett-klubben bygger för 2017.

  Två nya pusselbitar tillfogades på torsdagen till det lagbygge som är TPS fotbollslag i division ett. Åboklubben har skrivit kontrakt med Mika Ääritalo och Jani Virtanen.

 • Lottat i EHF-cupen - Cocks i tufft sällskap

  Motståndarna kommer från Tyskland, Spanien och Portugal.

  Riihimäki-laget Cocks kommer att spela i gruppspelet i EHF-cupen i vinter och på torsdagen blev det klart vilka lag de finska mästarna kommer att möta.

 • Tränarprojekt för kvinnor fick pris - Uotila och Miettinen hyllas

  Även Pro Idrott-utmärkselserna delades ut till 6 idrottare.

  Undervisnings- och kulturminister har delat ut de årliga Pro Idrott-utmärkelserna idag. Samtidigt fick också projektet "Valmentaa kuin nainen" ta emot ett specialpris, för att ha främjat jämställdhet mellan könen inom motion och idrott.