Hoppa till huvudinnehåll

Disco i mitt hjärta ute med ny låt

Axel Brink
Vi ställer fem frågor till Axel Brink, mannen bakom Disco i mitt hjärta. Axel Brink Bild: Yle/Petter Sandelin axel brink

Synthpopinfluerade Disco i mitt hjärta från Vasa är aktuell med nya singeln 2 Much Emotion. I samma veva släpper han också debutskivan No Hit Singles. Vi ställer fem snabba frågor till mannen som vurmar för disco, Axel Brink.

Skivan No Hit Singles har varit klar i snart ett år, varför släpper du den först nu?

- Sedan skivan blev klar i maj ifjol så har jag varit på jakt efter skivbolag. Jag kom nära flera gånger men snubblade på mållinjen. Nu släpper jag skivan själv i digitalt format den 26:e februari.

Varför behövs skivbolag 2016?

- Egentligen behövs det inte, men det man via ett skivbolag får är tillgång till kontakter och möjligheten att spela på festivaler. Utan ett namnstarkt skivbolag bakom dig är det svårt att nå ut.

Din senaste singel heter 2 Much Emotion, min teori är att den handlar om graduångest. Stämmer analysen?

- Låten går mycket väl att koppla till graduångest och som bäst skriver jag faktiskt min forskningsrapport inför gradun. Men det är nog bara ett sammanträffande, låten handlar om folk som övertänker och därmed har svårt att få saker och ting gjorda.

Din första EP släppte du på c-kassett, vilket format hägrar inför skivdebuten?

Det blir nog c-kassett igen även om jag övervägt att släppa en singel i formatet floppydisk som var stort förr i tiden. (Floppydisk var ett ledande lagringsmedium fram till omkring år 2000 och rymde 1.44mb, reds.anm.)

Varför heter skivan No Hit Singles?

- Tanken var från början att man skulle kunna sätta ett klistermärke på omslaget där det står ”includes no hit singles”.

 • Boris Johnson i Berlin - beredd att kompromissa kring brexitavtal

  Merkel uppgav att EU är beredda att förhandla kring handeln.

  Storbritanniens premiärminister Boris Johnson sade i dag att Storbritanniens nuvarande utträdesavtal med EU är oacceptabelt under en gemensam presskonferens med Tysklands förbundskansler Angela Merkel under Johnsons besök i Berlin.

 • 40 kor på vift i skogen i Laukas - nu ska de avlivas

  Expert: Djur förvildas snabbt ute i skogen.

  I Vehniätrakten i Laukas har en hjord på cirka 40 nötkreatur varit på fri fot i skogen sedan våren. På tisdagen ställdes läget på sin spets då djuren, som trängt sig in på gårdar och vägar, började utgöra en fara för folk i området. Just nu håller hjorden till i skogen nära bondgården.

 • Sopkärl vid rastplatsen i Horsbäck efterlyses

  Problemet lyfts fram i ett invånariniativ.

  Raseborgs stad kommer nu vända sig till Trafikledsverket Väylä med en önskan om att det skulle placeras sopkärl på rastplatsen invid riksväg 25 i Horsbäck.

Nyligen publicerat - X3M