Hoppa till huvudinnehåll

Ett år sedan terrorattacken i Köpenhamn

Statsminister Lars Lökke Rasmussen (till höger) och Köpenhamns borgmästare Frank Jensen lade ner blommor vid kulturcentret där filmregissören Finn Nörgaard sköts ihjäl.
Statsminister Lars Lökke Rasmussen (till höger) och Köpenhamns borgmästare Frank Jensen lade ner blommor vid kulturcentret där filmregissören Finn Nörgaard sköts ihjäl. Statsminister Lars Lökke Rasmussen (till höger) och Köpenhamns borgmästare Frank Jensen lade ner blommor vid kulturcentret där filmregissören Finn Nörgaard sköts ihjäl. Bild: AFP / Lehtikuva terrorattacker,terrorism,Danmark,Köpenhamn,lars lökke rasmussen,Frank Jensen

I Danmark har man på söndagen hedrat offren för terrorattacken i Köpenhamn för ett år sedan.

Omar el-Hussein, en 22-årig man med palestinsk bakgrund, sköt ihjäl filmregissören Finn Nörgaard på ett kulturcentrum. Dagen därpå mördade han den judiske säkerhetsvakten Dan Uzan utanför en synagoga.

Några timmar senare dödades el-Hussein i en eldstrid med polis.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen och Köpenhamns borgmästare Frank Jensen lade i eftermiddags ner blommor vid de båda attentatsplatserna.

Enligt Løkke har danskarna under det gångna året visat att de inte ger vika för terrorhotet.