Hoppa till huvudinnehåll

Fem britter döda i bilkrasch i Södertälje

Bilen som fem brittiska medborgare färdades i föll 25 meter ner i kanalen under E4-bron i Södertälje.
Bilen som fem brittiska medborgare färdades i föll 25 meter ner i kanalen under E4-bron i Södertälje. Bilen som fem brittiska medborgare färdades i föll 25 meter ner i kanalen under E4-bron i Södertälje. Bild: EPA/JOHAN NILSSON SWEDEN OUT trafikolyckor,olyckor,döden,bilar

Svenska medier rapporterar att de fem personer som omkom i en bilolycka i Södertälje natten till lördagen var britter och att fyra av dem var medlemmar i ett popband som hade uppträtt i Sverige.

Den femte mannen var bandets manager. Alla var brittiska medborgare i åldern 20-33, bekräftar svenska polisen.

BBC rapporterar att det handlar om bandet Viola Beach som släppte sin första singel i fjol. Det brittiska utrikesministeriet dementerar inte uppgiften.

Bilen som männen färdades i körde av motorvägsbron i Södertälje, rapporterar svt.se. Olyckan skedde kring halv tre på natten och männen tros ha varit på väg till flygplatsen Arlanda eftersom de hade flygbiljetter till London bokade.

Brott misstänks

Det är oklart varför bilen körde av motorvägsbron och föll 25 meter ner i Södertälje kanal. Till Expressen säger Martin Bergholm, polisinspektör i Södertälje att man misstänker vållande till annans död men att den misstänkte är en av de avlidna.

Motorvägsbron är en så kallad lyftbro som kan hissas upp. Olycksbilen ska ha kört rakt genom den bom som ska hindra trafik på bron när den är upphissad.