Hoppa till huvudinnehåll

Laakkonen: "Jag vet inte om jag fortsätter"

Efter VM-silvret tackade Sami Laakkonen för sig i landslaget. Sami Laakkonen. Bild: Pekka Huovila bandy,sami laakkonen,vm 2013

Efter VM-silvret för en vecka sedan meddelade Sami Laakkonen att han har gjort sitt i landslaget. Efter den här säsongen bestämmer han sig för om det blir en fortsättning i bandyligan eller inte.

– Det får vi se, jag får ta det beslutet sen någon gång efter att vi har spelat klart och funderat lite, säger Borgå Akilles Sami Laakkonen till Yle Sporten.

41-åriga Laakkonen har vunnit det mesta man kan vinna som bandyspelare. Fyra FM-guld, två guld i den ryska ligan och ett VM-guld. De fyra FM-gulden har kommit i en och samma klubb, nämligen WP-35. Ett FM-guld med en annan klubb är ändå inget som påverkar Laakkonens beslut även om det inte går vägen den här säsongen.

– Oavsett hur vi avslutar den här säsongen spelar det ingen roll. Efter säsongen får vi se om jag fortfarande är sugen på att spela.

Hur svårt är det att hitta motivationen att spela i snöslask inför ett par hundra ögonpar efter att man har spelat i en VM-final inför 15 000 åskådare?

– Det är inte så svårt. Det är ju ändå det här vi har jobbat för hela säsongen och försäsongen. Nu börjar ju slutspelet och vi hoppas på mycket publik i våra hemmamatcher, fortsätter Laakkonen.

Vilket är Sami Laakkonens hittills bästa minne från bandyn?

– Det finns många fina minnen, förstås guldet med landslaget, VM-silvret smakade också bra. Att bli rysk mästare var stort och så har jag flera fina minnen från Sverige.

 • 200 personer fick magsjuka av cateringmat

  Samma företag har serverat på flera tillställningar.

  Maten från ett cateringföretag misstänks ligga bakom en magsjukeepidemi som 200 personer i huvudstadsregionen drabbats av. Hos 22 av personerna har ehec-infektion konstaterats.

 • En avled efter Innamobranden

  Två personer skadades i samband med förra veckans brand.

  Personen som skadades svårt i samband med en brand på ön Innamo i Nagu förra fredagen har avlidit av sina skador.

 • Bikupor vandaliserades och stals i Salo

  Någon täppte bikuporna med polyuretan.

  En biodling i Salo har utsatts för stöld och vandalism. Två bikupor stals och en av bikuporna täpptes med polyuretanskum så att bina kvävdes.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport