Hoppa till huvudinnehåll

Laakkonen: "Jag vet inte om jag fortsätter"

Sami Laakkonen.
Efter VM-silvret tackade Sami Laakkonen för sig i landslaget. Sami Laakkonen. Bild: Pekka Huovila bandy,sami laakkonen,vm 2013

Efter VM-silvret för en vecka sedan meddelade Sami Laakkonen att han har gjort sitt i landslaget. Efter den här säsongen bestämmer han sig för om det blir en fortsättning i bandyligan eller inte.

– Det får vi se, jag får ta det beslutet sen någon gång efter att vi har spelat klart och funderat lite, säger Borgå Akilles Sami Laakkonen till Yle Sporten.

41-åriga Laakkonen har vunnit det mesta man kan vinna som bandyspelare. Fyra FM-guld, två guld i den ryska ligan och ett VM-guld. De fyra FM-gulden har kommit i en och samma klubb, nämligen WP-35. Ett FM-guld med en annan klubb är ändå inget som påverkar Laakkonens beslut även om det inte går vägen den här säsongen.

– Oavsett hur vi avslutar den här säsongen spelar det ingen roll. Efter säsongen får vi se om jag fortfarande är sugen på att spela.

Hur svårt är det att hitta motivationen att spela i snöslask inför ett par hundra ögonpar efter att man har spelat i en VM-final inför 15 000 åskådare?

– Det är inte så svårt. Det är ju ändå det här vi har jobbat för hela säsongen och försäsongen. Nu börjar ju slutspelet och vi hoppas på mycket publik i våra hemmamatcher, fortsätter Laakkonen.

Vilket är Sami Laakkonens hittills bästa minne från bandyn?

– Det finns många fina minnen, förstås guldet med landslaget, VM-silvret smakade också bra. Att bli rysk mästare var stort och så har jag flera fina minnen från Sverige.

 • Ballonger med Sannfinländarnas logo.

  Invandringskritik är viktigt tema för Sannfinländarna i valet

  Partiets valslogan vill börja i finländarnas vardag.

  Arjesta se alkaa - det börjar i vardagen, deklarerar Sannfinländarna inför kommunalvalet. Invandringskritiken är som vanligt med som ett starkt element i Sannfinländarnas politik, men valet förutspås bli svårt för partiet, som fått lida av regeringsansvaret. Det är nu Sannfinländarnas tur i Yles projekt Fokus på partiet.

 • Hans-Erik Lindqvist sitter på sitt kontor i Närpes.

  Närpes stadsdirektör välkomnar motion om sammanslagning

  Bollen ligger hos Kasköborna, säger Hans-Erik Lindqvist.

  I Kaskö vill en knapp majoritet av fullmäktige utreda en sammanslagning med Närpes. Hans-Erik Lindqvist, stadsdirektör i Närpes, välkomnar motionen och är i grunden positiv till en sammanslagning.

 • Bildsättningsbild för kommunalvalet

  Fokus på partiet: Dessa fem frågor kan avgöra valet för Sannfinländarna

  Timo Soini leder partiet till val för sista gången.

  Yles temasatsning Fokus på partiet fortsätter. I dag fokuserar vi på Sannfinländarna. Partiets stöd har rasat efter riksdagsvalet 2015. Lyckas partiet vända den nedåtgående trenden? Vi listar fem frågor som kan avgöra valet för Sannfinländarna.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport