Hoppa till huvudinnehåll

Mål och personbästa för Bostons Joonas Kemppainen

Jimmy Hayes och Joonas Kemppainen i Boston Bruins.
Jimmy Hayes och Joonas Kemppainen i Boston Bruins. Jimmy Hayes och Joonas Kemppainen i Boston Bruins. Bild: AFP / Lehtikuva Jimmy Hayes,Joonas Kemppainen

Söndagskvällens match mellan Detroit Red Wings och Boston Bruins bjöd på ett målkalas. I Boston blev målvakten Tuukka Rask utbytt men anfallsspelaren Joonas Kemppainen kan vara desto nöjdare med sin insats.

Boston Bruins Joonas Kemppainen gjorde ett mål när Boston förlorade mot Detroit med 5–6. Kemppainen överlistade Detroit-målvakten Petr Mrazek i boxplay, se målet på NHL.com. Kemppainen noterades för hela 18:26 i speltid, personbästa i NHL och över två minuter mer än den tidigare toppnoteringen 16:24 från januari.

Detroit passerade Boston

Brad Marchand gav Boston ledningen redan efter åtta sekunder och Marchand har nu gjort mål i 12 av de 13 senaste matcherna. Boston-målvakten Tuukka Rask övertygade inte, han blev utbytt efter halva matchen efter att Detroit tagit ledningen med 5–4.

Boston och Detroit spelar i Atlantic-divisionen och är båda ute efter en slutspelsplats. Detroits seger innebar att laget passerade Boston i serietabellen. Florida leder divisionen på 70 poäng, Detroit har 67 poäng och Boston 66 när topptrion har spelat 56 matcher.

Ristolainen imponerade

Buffalo Sabres Rasmus Ristolainen noterades i matchen mot Colorado Avalanche för +3 i plus/minus-statistiken. I de två senaste matcherna är Ristolainens sammanlagda plus/minus-saldo +6, före det noterades han för -6 på två matcher. Ristolainen spelade mest i Buffalo (27:13), i matchen spelade endast Colorado-backen Francois Beauchemin mer (27:14).

Colorado-målvakten Semyon Varlamov blev utbytt redan efter 4:42. Varlamov släppte in två mål och hann inte rädda ett enda skott. Buffalo vann matchen med 4–1.

Barkov snart tillbaka, Ruutu och Pulkkinen petade

Nykomlingsbacken Shayne Gostisbehere assisterade till Philadelphia Flyers 1–3 mål när endast tio sekunder återstod av matchen. En poäng som innebar att Gostisbehere har gjort poäng i tolv raka matcher, vilket är NHL-rekord för rookiebackar. Gostisbeheres poängsaldo är 10+21=31 poäng på 37 matcher. New York Rangers vann matchen med 3–1.

Varken Detroits Teemu Pulkkinen eller New Jerseys Tuomo Ruutu fick spela under söndagskvällens matcher. Pulkkinen har senast spelat den februari 3 och har således varit petad i sex raka matcher. Ruutu har inte alls spelat i februari, trots att New Jersey-anfallare dras med skadeproblem, och har nu missat sju raka matcher.

Florida Panthers finländare Aleksander Barkov som är skadad kan vara tillbaka redan på torsdag i matchen mot San Jose Sharks. Det meddelar Miami Herald-journalisten George Richards.

Resultat

Buffalo – Colorado 4–1
BUF: Rasmus Ristolainen 0+0=0, +3, 27:13

New Jersey – Los Angeles 1–0

Detroit – Boston 6–5
BOS: Joonas Kemppainen 1+0=1, +1, 18:26
BOS: Tuukka Rask 19/24 räddningar

Tampa Bay – St. Louis 1–2
TBL: Valtteri Filppula 0+0=0, +1, 19:07
STL: Jori Lehterä 0+0=0, 0, 16:05

NY Rangers – Philadelphia 3–1