Hoppa till huvudinnehåll

Ska Sysilaxbassängen öppnas?

Sötvattenbassängen på Ålö
Sötvattensbassängen på Ålön. Sötvattenbassängen på Ålö Bild: Yle/Johanna Ventus sysilaxbassängen

Pargas stad borde låta göra en ny naturinventering av Pargas sötvattenbassäng. Det förslaget ska Pargas stadstyrelse diskutera på måndag kväll.

Pargas stadsstyrelse tar i dag ställning till en motion som lämnats in av Svenska folkpartiet, som vill att Pargas Vatten Ab så fort som möjligt ska söka om nytt tillstånd att få öppna sötvattenbassängen och återbörda den i sitt naturliga skick som havsvik.

Enligt beslutsförslaget ska Pargas stad beställa en ny naturinventering av Sysilaxbassängen under det här året. Utifrån resultatet och slutsatserna av naturinventeringen ska staden tillsammans med Närings-, trafik- och miljöcentralen förhandla om det finns förutsättningar för att lämna in en ny ansökan til Regionförvaltningsverket i Södra Finland om att få öppna upp sötvattenbassängen.

Läs också