Hoppa till huvudinnehåll

Stadsstyrelsen godkände förslag om moskébygge

Sörnäs har tidigare nämnts som en möjlig plats för moskén Sörnäs hamn i Helsingfors Bild: Yle/Riku Karminen hamn,hanaholmen,helsingfors,industri,industriområde,kraftverk,sörnäs,sörnäs hamn

Moskébygget i Helsingfors har tagit ett steg framåt.

Stadsstyrelsen beslöt på måndag eftermiddag godkänna den rödgröna fullmäktigegruppens förslag att staden ska påskynda anvisandet av en lämplig, tillräckligt stor tomt för en stor moské där det också kan byggas ett allaktivitetscenter.

Tidigare under måndagen hölls en demonstration utanför stadshuset mot det planerade moskébygget.

Av invånarna i Helsingfors talar 13 procent något annat språk än finska, svenska eller samiska som sitt modersmål. Befolkningsökningen i Finland består till stor del av immigration, skriver den rödgröna fullmäktigegruppen i sitt förslag.

En moskébyggnad anses nödvändig på grund av den ökande muslimska befolkningen. Som det nu är fungerar moskéer i Helsingfors i höghus, som inte alls är avsedda för ändamålet.

Också Europarådet har påtalat att det inte finns någon moské i Helsingfors trots att Helsingfors är en huvudstad, skriver den rödgröna gruppen.

Kommentarer

Inlagt av

De s.k. moskeerna i höghuskällare eller nedre våningar som finns med två km avstånd från varandra i stora delar av Helsingfors sedan mer än 15år kommer inte att försvinna, snarare att öka då sunnimoskeen byggs med saudi pengar.

 • Lämpligt med snusk håller doktorn borta

  Samtidigt håller snusk inte tandläkaren på avstånd.

  Däremot håller snusk inte tandläkaren på avstånd. Allmänläkaren Robert Bergholm påminner om några saker som är bra att veta när man vårdar den personliga hygienen, från topp till tå.

 • Boendeservice konkurrensutsätts i Hangö

  Gäller minst tjugo platser inom boendeservice för äldre.

  Hangö ska konkurrensutsätta sin boendeservice för bland annat äldre och personer med funktionshinder. Inga äldre ska ändå behöva flytta.

 • Nätkriminalitet sysselsätter polisen i sydvästra Finland

  Hittills i år har polisen fått 237 brottsanmälningar.

  Nätkriminalitet sysselsätter polisens specialenhet i sydvästra Finland. Hittills i år har polisens cyberbrottslighetsenhet, som utreder nätkriminalitet, fått in 237 brottsanmälningar.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen