Hoppa till huvudinnehåll

Misstänkta Bangkokbombare förnekar skuld

Två etniska uigurer från Kina bedyrade att de oskyldiga i den första rättegångsförhandlingen i Bangkok
De åtalade Yusufu Mieraili och Adem Karadag bedyrade att de är oskyldiga i den första rättegångsförhandlingen i Bangkok Två etniska uigurer från Kina bedyrade att de oskyldiga i den första rättegångsförhandlingen i Bangkok Bild: EPA/DIEGO AZUBEL Bangkok,Erawans helgedom

Två etniska uigurer från Kina som åtalas för terrordådet i Bangkok i augusti tog tillbaka sina erkännanden om skuld vid den första rättegångsförhandlingen.

De två åtalade, Yusufu Mieraili och Adem Karadag, hade enligt polisen erkänt sig skyldiga i förhör, men bägge bedyrade att de var oskyldiga då de ställdes inför rätta i Bangkok i morse.

Deras advokater hävdar att de aldrig erkände sin skuld och att de torterades i polisförhör.

De åtalade bad också om en snabb rättegång eftersom de redan har hållits fängslade i ett halvår.

Hämnd för utvisning av uigurer?

20 personer dödades och över 120 skadades i bombattacken den 17 augusti mot hinduhelgedomen Erawan i centrum av Bangkok. De flesta av offren var utlänningar, särskilt från Kina.

Ingen grupp har tagit på sig skulden för attacken, som enligt thailändska myndigheter var en hämnd för polisens tillslag mot människosmugglare.

Oberoende säkerhetsexperter har däremot spekulerat i att attacken var en hämnd för att Thailand har utvisat över 100 etniska uigurer till Kina.