Hoppa till huvudinnehåll

Arcada och Hanken samarbetar

Arcadas rektor Henrik Wolff och Hankens rektor Karen Spens.
Arcadas rektor Henrik Wolff och Hankens rektor Karen Spens. Arcadas rektor Henrik Wolff och Hankens rektor Karen Spens. Bild: Svenska handelshögskolan. henrik wolff

Högskolorna Arcada och Hanken har i dag undertecknat ett avtal om samarbete. Syftet med samarbetet är att effektivera och utveckla verksamheten vid de två högskolorna, särskilt inom områden där språket är av stor betydelse.

Samarbetet ska till en början främst ske inom språkundervisning, IT-administration, bibliotekstjänster, digitalisering av utbildning och undervisningsmetoder och fastighetsservice men kan i framtiden utökas till andra områden.

– Samarbetet erbjuder utmärkta möjligheter att dela och använda resurser mer effektivt på ett sätt som gynnar både studerande och personal vid bägge högskolor och garanterar en god servicenivå på både svenska och engelska, säger Hankens rektor Karen Spens.

Henrik Wolff, rektor vid Arcada, är inne på samma spår.

– Vi kommer bland annat att utreda möjligheter att samarbeta inom studieadministrativa frågor och fortsätta med att aktivt utveckla smidiga studiestigar i stil med den vi redan har inom ämnet logistik, säger Wolff.

Arcada och Hanken utreder också möjligheter att bygga studentbostäder vid Arcadas campus i Arabiastranden i Helsingfors.