Hoppa till huvudinnehåll

Leonardo DiCaprio - Alltid näst bäst

I och med sin roll i The Revenant är Leonardo DiCaprio Oscarsnominerad för sjätte gången. Bild: Ian Langsdon/EPA/All Over Press leonardo dicaprio

Från Teen Choise Awards till BAFTA. Golden Globes och MTV Movie Awards. Leonardo DiCaprio har vunnit de flesta pris som finns att vinna inom filmindustrin. En statyett saknas dock fortfarande på spismanteln. Leonardo har, trots 6 nomineringar, fortfarande ingen Oscar att stoltsera med.

Sammanlagt har stjärnan nominerats 161 gånger för diverse olika pris och vunnit 44 av gångerna. Senast belönades han med en BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) för sin huvudroll i storfilman The Revenant. Så gott som alla är väl överens om att han förtjänat sin plats inom Hollywoods absoluta elit, men av någon anledning har han alltid kommit på andra plats när det kommer till det mest eftertraktade erkännandet.

Det här är inget internet låtit gå förbi obemärkt. Att Leonardo om och om igen blivit snuvad på konfekten har genererat drivor av memes och om det är något som präglat årets gala är det frågan; kommer Leo att tårögt få tacka sin mamma och pappa nästa söndag?

Vi har samlat det bästa internet har att bjuda i ämnet:

Leonardo Meme
Leonardo Meme Leonardo DiCaprio
Leonardo Meme
Leonardo Meme Leonardo DiCaprio
Leonardo Meme
Leonardo Meme Leonardo DiCaprio
Leonardo Meme
Leonardo Meme Leonardo DiCaprio
Leonardo Meme
Leonardo Meme Leonardo DiCaprio
Leonardo Meme
Leonardo Meme Leonardo DiCaprio
Leonardo Meme
Leonardo Meme Leonardo DiCaprio

Om du riktigt känner för att hjälpa Leonardo fram till Oscars-statyetten hittar du ett roligt flash-spel här (perfekt under tråkiga pauser i galan på söndag):

Leonardo DiCaprio spel
Leonardo DiCaprio spel Leonardo DiCaprio

Spela nu! Nästa vecka har det kanske tappat sitt humorvärde ifall Leonardo får en Oscar...

Inte ensam

Leonardo är ingalunda ensam då det kommer till filmsjärnor som aldrig fått ta emot en Academy Award. Visste du att till exepel Johnny Depp, Tom Cruise och Sigourney Weaver också blivit utan. En lista på de största namnen utan statyett hittar du här.