Hoppa till huvudinnehåll

Näse skola i Borgå stängs

Näse skola i Borgå i vinterskrud
(arkivbild) Näse skola i Borgå i vinterskrud Bild: Yle/Carmela Walder näse skola på vintern

Näse skola i Borgå stängs på grund av dålig inneluft.

Skolans inneluftsgrupp beslöt på onsdag eftermiddag att flytten sker efter sportlovet, måndagen den 7 mars.

Årskurs 1-2 flyttar till Lyceiparkens skolas baracker, årskurs 3-4 till Vårberga skolas baracker och årskurs 5-6 till Kvarnbackens skola.

- Trots att det innebär stora förändringar för såväl elever som personal är det skönt att nu kunna se fram emot att vårens undervisning kan ordnas i trygga lokaler, konstaterar Näse skolas rektor Kenneth Holmberg.

En tillfällig lösning

Planerna innebär en del förändringar också för de skolor som tar emot eleverna. Bland annat går alla rektorer igenom sina skolors scheman. En del av eleverna i Lyceiparkens skola flyttar till Borgå Gymnasium.

Flytten planeras och genomförs så fort som möjligt. Skolans scheman ska göras om, verksamhetsplanen uppdateras och personalens arbetsuppgifter omfördelas. Även skolskjutsen till de ersättande lokalerna bör planeras.

Att Näseeleverna flyttar är en tillfällig lösning för vårterminen. Tony Lökfors, projektledare på Borgå stads lokalitetsledning, säger att anskaffningen av baracker måste göras om på grund av att upphandlingen inte hade gått rätt till.

Nu har man kommit så långt att man gör en ny offertförfrågan. Tidtabellen för anskaffningen är att barackerna ska finnas på plats till hösten.

Näse skolas gymnastiksal fungerar fortfarande för kvällsanvändningen till slutet av april.

Artikeln är uppdaterad kl. 16.20.

Läs också