Hoppa till huvudinnehåll

Hans Martin - Ännu en gång

Hans Martin.
Hans Martin. Hans Martin. Bild: Yle/Roger Källman Österbotten,Hans Martin

Den 26 februari släpps Hans Martins nya skiva “Ännu en gång”. Skivan innehåller både nyskrivna låtar och gamla favoriter... bland annat av Roy Orbison och Bee-Gees.

- Det är lite blandat: favoritlåtar som jag har jobbat med förut och så nytt material, säger han.

Det var i september 2013 som förra skivan “Vägen hem” släpptes. Den går fortfarande hyfsat, även om det numera är svårt med skivförsäljningen.

- Man får väl bara vara glad att det finns skivbolag som vill betala och satsa, säger Hans.

På tal om skivbolag så är “Ännu en gång” utgiven på Neptun, som Hans Martin skrev kontrakt med i höstas. Detta efter att han och förra bolaget “blev lite lessna på varann”, som Hans uttrycker det.

- Jag är så gammal så jag vill välja låtarna själv, dom (skivbolaget) ska inte sitta och välja mina låtar, säger Hans om orsaken.

Skivan är inspelad i Tom Käldströms studio i Nykarleby. Musiker på skivan är Tom Käldström, Marcus Söderström, Kjell Lolax, Patrick Lax och Conny Ohlson.

Nya grepp

Inför sommaren har Hans Martin några spelningar inbokade i Sverige, men inga i Finland. Han funderar också på lite nya grepp, då allsångerna inte längre går så bra:

- Jag går och grunnar på om man skulle sätta upp en show, med lite ståupp och rolig musik - en blandning. Om det blir av det vet jag inte, men det skulle vara roligt.

I inslaget spelas låtarna "Ännu en gång", "En gång är ingen gång" och "Jag vill leva mitt liv med dig". Av upphovsrättsliga skäl kan inslaget endast spelas i Finland.

Läs också